fbpx
BBC logo

Oltásellenes tüntetők akarták megrohamozni a BBC főhadiszállását, de rossz helyre mentek

A BBC már csak bérbe adható stúdiókat tart fenn az épületben, a valódi londoni központja a tévedésből megrohamozott épülettől hat kilométerre található. 

Egy hétfői maszk- és oltásellenes tüntetést követően a tömeg egy része megpróbált betörni egy épületbe, amelyről azt hitték, hogy a brit közszolgálati média, a BBC székháza – írja a The Guardian alapján a 444.

A tüntetők azért vették célba a brit közszolgálati média épületét, mert a csatornát tartják „felelősnek” a covid-19 elleni védőoltások népszerűsítéséért, de azt nyilvánvalóan nem tudták, hogy a társaság csaknem egy évtizeddel ezelőtt elköltözött a nyugat-londoni épületből.

Az épületben a BBC három stúdiót tart fenn, amelyeket nagyrészt más műsorszolgáltatóknak ad bérbe, illetve állandó bázist biztosítanak az ITV számos produkciójának: itt készülnek egyebek mellett a Good Morning Britain és This Morning című műsorok. A roham alatt is egy ITV-s műsor, a Loose Women forgott épp, a téma pedig a menopauza volt.

Ide próbált tévedésből bejutni a tüntetők kis csoportja, de a kísérletet a biztonsági szolgálat megakadályozta.

A The Guardian cikke megjegezte: úgy látszott, a jelenlévők közül sokan azt hitték, hogy a megfelelő épület előtt tüntetnek.

Végül a helyszínre érkező rendőri erő úrrá lett a zavargáson, és a demonstrálók kisebb csoportja a Broadcasting House-hoz, a BBC valódi londoni központja elé vonult.

A BBC-nek egyre több verbális és fizikai támadással kellett megküzdenie újságírói ellen a covid-19-cel kapcsolatos szabályok és lezárások ellen tiltakozók részéről.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: BBC
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások