fbpx
Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében

Kormányhatározat született a „virágzó” magyar médiapluralizmusról

A Magyar Közlöny hétfőn este megjelent számában kormányhatározatban biztosít mindenkit Orbán Viktor, hogy a magyar médiaviszonyok kiegyensúlyozottak.

A kormányhatározat szerint Magyarországon minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz. A határozatban a miniszterelnök az Európai Bizottság 2021. évi jogállamisági jelentését ítéli el több pontban – írja a 444. A magyar álláspont reflektál az Európai Bizottság a korrupcióval és a civil szférával kapcsolatban megfogalmazott aggodalmára, a hazai médiaviszonyokról pedig így fogalmaz:

„A Kormány rögzíti, hogy az Európai Bizottság értékelésével ellentétben Magyarországon valódi pluralizmus érvényesül a médiában. A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiakörnyezettel ellentétben a magyar viszonyok kiegyensúlyozottabbak, mivel minden politikai nézet és irányzat eljuthat a nyilvánossághoz.”

Aggódnak

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, az Európai Bizottság legújabb jogállamisági jelentésében számos aggály merül fel a magyar médiahelyzettel kapcsolatban, példaként említve a kormánypárti Médiatanácsot, a KESMA-t, az Index felvásárlását, a Klubrádió frekvenciavesztését, az újságírókat érő negatív narratívákat, az elzárt közadatokat és sok más ügyet. Erről bővebben itt olvasható korábbi hírünk.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások