fbpx
Béli Ádám, a Petőfi Rádió ás a Petőfi TV új főszerkesztője

Új főszerkesztő a Petőfi Rádió és a Petőfi TV élén

Tiszttartó Tituszt, az előző főszerkesztőt egy, az M5 műsorvezetőjeként is tevékenykedő színész váltotta.

Béli Ádám zenész-színész lett a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új főszerkesztője – derül ki az MTI egyik híréből, amelyben arról esik szó, hogy a Petőfi Rádió közös projektet indít Petőfi, a rocksztár címmel a Petőfi Irodalmi Múzeummal (PIM).

GALAMBOS István; DOBOS Menyhért; DEMETER Szilárd; PETŐFI Sándor
Béli Ádám, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV új csatornaigazgatója (b2) beszél a közmédia és a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) közös Petőfi-projektjéről tartott online sajtótájékoztatón a budapesti A38 hajón 2021. március 12-én. Mellette Galambos István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) program főigazgatója (b), Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, miniszteri biztos (j2) és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója. A közös projekt címe Petőfi, a rocksztár!, amely abból az alkalomból indul el, hogy 2023-ban ünnepeljük Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Telex is foglalkozik a változással. Azt írják, a mindössze 31 éves Béli Ádám nem a rádiós szakmából érkezett, hanem elsősorban színészként dolgozik. A Kaposvári Egyetem művészeti szaka mellett művészetmenedzsment mestert is végzett a MOME-n.

Színészként szerepelt a „Made in Hungaria”, a „Kojot”, a „Veszettek” és a „BÚÉK” című filmekben, színházi színészként pedig 2008 óta aktív a Port.hu szerint. Béliről valószínűleg a tévés munkái győzhették meg a közmédiát, hiszen műsorvezetőként a Duna TV, a Duna World és az M5 különböző kulturális műsorain dolgozott mint a „Mesterember”, a „Könyvajánló”, a „Hétvégi belépő”, az „Ez itt a kérdés?!” vagy a „Kult30”.

A Petőfi Rádió előző főszerkesztője Tiszttartó Titusz volt, aki 2017-ben került erre a pozícióra, Pető Zoltánt leváltva.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borító: Béli Ádám interjút ad az M2 Petőfi TV-nek. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások