fbpx
4iG

A NER kedvenc informatikai cége nyerte az MTVA 4 milliárdos közbeszerzését

A beszerzés az MTVA komplex webes médiatartalom kezelő és kiadó rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztésére vonatkozik, valamint annak folyamati, technológiai, architekturális és infrastrukturális megújítására, 48 hónapos időtartamra.

A 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelentette be, hogy az Antenna Hungária Zrt.-vel és az Appsters Kft.-vel közös ajánlatát nyertesnek hirdették ki a Médiaszolgáltatás–támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által kiírt „MTVA komplex médiatartalom kezelő és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztése” nevű közbeszerzési eljárásban – írja a 24.hu.

Az Antenna Hungária és az Appsters 2019-ben is megnyerte az MTVA hasonló közbeszerzését 1,2 milliárd forint értékben, az ajánlat mostani értéke pedig már az akkori majd négyszerese, 4 milliárd 436 millió forint. Összehasonlításképp érdemes hozzátenni, hogy a közbeszerzésen a konzorcium számára megítélt összeg nagyjából az Magyar RTL Televízió Zrt.  teljes tavalyi éves árbevétele 10 százalékának felel meg.

A 4iG-ben korábban Mészáros Lőrincnek is volt érdekeltsége, azonban 2020 nyarán Jászai Gellért teljesen kivásárolta Mészárost. Az utóbbi időben a 4iG hasított az állami tendereken, amelynek köszönhetően a társaság árbevétele jelentősen megnőtt. Ez a cég vásárolja fel a tervek szerint a DIGI Kft.-t is.

Az Antenna Hungária állami kézben van, az Appsters Kft. Fidesz-közelinek nevezhető – erről a Media1 is írt korábban. Az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.-t 2010-ben jegyezte be a három tulajdonos: Bognár Botond, Lozsádi Dániel (a 4 DROPS Solutions Kft.-n keresztül) és Nyírő András, az Index egykori alapító-főszerkesztője. 2012-ben az Appsters készítette el az alaptörvény díszkiadásának iPad-re optimalizált magyar és angol nyelvű változatát, és referenciáik között szerepel a Terror Háza is. A cég egyik ügyvezetője egy 2013-as gólyatábori szexbotrány eltussolásába az ELTE ÁJK HÖK-elnökeként belebukott Bubla Áron.

Még több hír érhető el a Media1-en!

Borítókép: YouTube/4iG Nyrt.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások