Az MTVA székháza Budapesten

Milliárdos üzletet nyert az MTVA-tól a Fidesz-közelbe került Appsters és az Antenna Hungária

Az Appsters Kft. ügyvezetője az a Bubla Áron, aki korábban részt vett a fideszes erzsébetvárosi polgármester kampányában.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin

Két cég, az állami tulajdonú Antenna Hungária és az Appsters Kft. nyerte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 1,2 milliárd forint összegű közbeszerzési eljárását „komplex médiatartalom-kezelő- és disztributáló rendszerének informatikai támogatása és továbbfejlesztésére”.

A kivitelező feladata az lesz, hogy az MTVA audiovizuális vagyonát és élő tartalmait  megjelenítse és eljuttassa a végfelhasználókhoz az interneten mobilalkalmazások, tartalomkezelő és portálrendszer, illetve tartalomtovábbító rendszer segítségével.

Az Appsters Kft. már évek óta sok közpénzes megbízással rendelkezik, az Átlátszó blogjának beszámolója szerint 2016 őszéig legkevesebb 342 millió forint értékű megbízásra tettek szert a közszférában, legnagyobb megrendelőjük korábban is az MTVA volt. Tavaly óta a két volt ügyvezető (Lozsádi Dániel és az Index volt alapítója, Nyírő András) helyét Bognár Botond, valamint Bubla Áron vette át.

Bubla Áron és a Fidesz

Az Átlátszó felidézte, hogy arról a Bubla Áronról van szó, akinek a neve a 2013-as ELTE szexbotrányában is felmerült, amikor egy magát megnevezni nem kívánó lány arról mesélt az Indexnek, hogyan lett szexuális erőszak áldozata, és hogy a HÖK elnökségi tagjai hogyan próbálták meg az egyetem falain belül tartani a bűncselekményt. Két hallgatót is fegyelmivel elbocsátottak az eset után, egyikük volt Bubla Áron, aki ekkor az ELTE ÁJK hallgatói önkormányzatának vezetője volt. Bubla később eredményesen fellebbezett a döntés ellen, így végül befejezhette tanulmányait az egyetemen, sőt, személyi asszisztens lett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságon. Bublát egy belső vizsgálat után elbocsájtották az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) háttérintézményéből. Ezek szerint most a közpénzekkel kitömött  Appsters Kft. élén bukkant föl ismét.

A volt HÖK-vezető erős fideszes kapcsolatokkal rendelkezik, ugyanis részt vett Vattamány Zsolt Fidesz–KDNP-s erzsébetvárosi polgármester 2014-es kampányában: ő koordinálta a polgármester önkénteseit. Bubla közleményben tagadta, hogy tagja lenne a kampánystábnak, ám egy mondattal később ő maga hangsúlyozta, hogy az önkéntesen, „több száz más aktivistával együtt” végzett munkáját is visszaadta. Ezzel pedig tulajdonképpen elismerte, hogy önkénteskedett a fideszes jelöltnek.

Az MTVA egyébként nagyon sok Fidesz-közeli vállalkozásnak fizet ki közpénzeket, ezekről nemrég jelent meg egy nagyobb összeállítás.

Frissítés

A hír eredeti változatában Bubla Áron egy helyen pontatlanul tulajdonosként szerepelt, ám a helyes megnevezése az Opten céginformációs rendszer szerint ügyvezető igazgató, vagyis ő irányítja a céget. Ezt pontosítottuk.

Borító: Az MTVA székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1

Szóljon hozzá!

Ez is érdekelheti

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!