fbpx
A HírTV új székháza az Angol utcában Budapesten. Fotó: Ladányi András, Media1

Hasított a HírTV Zrt.

Óriásit nőtt egy év alatt a kormányközeli hírcsatorna árbevétele, és a korábbi veszteséges működést hirtelen milliárdos nagyságrendű profit váltotta fel a COVID-járvány első évében.

A 2019. évi 3,48 milliárdról 5,37 milliárd forintra nőtt 2020-ban a HírTV Zrt. értékesítési árbevétele, melyet további 365 millió forint egyéb bevétel is kiegészített – derül ki a vállalat hivatalos pénzügyi beszámolójából.

A világjárvány ellenére csökkenő televíziós reklámpiac ellenére a 2019-ben még mínusz 45 millió forintos, veszteséges működést hirtelen nyereséges működés váltotta fel tavaly. A cég 2020-ban +1,08 milliárd forint adózott eredményt hozott össze. A kiegészítő mellékletben azt írják, a COVID járvány miatt számottevő hatással nem is számolnak a működésükre, ugyanakkor kiderül az is, hogy egyes munkatársak munkaidejét csökkentették a járvány alatt.

Osztalékot a tulajdonos, a kormánypárti médiaalapítvány, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) nem vett ki a cégből.

A Media1 több más médiavállalat (például Index.hu Zrt., Mediaworks, Ringier Axel Springer Magyarország, Klubrádió Zrt., Central Médiacsoport, RTL Magyarország, TV2, ATV, Pesti TV) pénzügyi eredményéről is hírt adott, ezek itt érhetők el.

Még több hír található a Media1-en! Feliratkozhat napi hírlevelünkre, és csatlakozhat hozzánk Facebookon is!

Borító: A HírTV Angol utcai székháza Budapesten. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások