fbpx
A HVG letiltott címlapja Tiborcz Istvánnal

Leköszön Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője

A Media1 információi szerint új felelős szerkesztő veszi át a HVG-t Jakus Ibolyától, aki hét éven át menedzselte a lapot, és aki ezután is részt vesz majd a lapkészítésben. Jakus utódját házon belülről találta meg a hetilap.

Lapunk több forrása is megerősítette, hogy leköszön a HVG hetilap éléről Jakus Ibolya felelős szerkesztő. A változást egy barátságosan zajló belső fiatalításként jellemezték a Media1 forrásai. A szakember ezután is részt vesz majd a szerkesztőség életében, a lapkészítésben, tehát nem távozik a cégtől, de korára tekintettel az eddigi felelős szerkesztői megbízatáshoz képest kisebb munkaterhelés mellett dolgozik majd.

Jakus Ibolya, a HVG leköszönő felelős szerkesztője
Jakus Ibolya, a HVG leköszönő felelős szerkesztője

Az újságíró 2014-ben lett a lap felelős szerkesztője, vagyis mintegy hét évet töltött ebben a pozícióban, de a lapnál ennél jóval régebb óta, Jakus LinkedIn profilja szerint 1988 óta dolgozik a HVG-nél, vagyis „veterán HVG-snek” számít. A vezetőváltást a napokban jelentették be házon belül.

Megtudtuk azt is, hogy Jakus Ibolya utódja Gergely Márton lesz, aki mostanáig vezető szerkesztőként dolgozott.

Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője
Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője

Gergely Márton, a HVG új felelős szerkesztője a HVG előtt a bezárt Népszabadságnál volt főszerkesztő-helyettes. Dolgozott a Magyar Narancsnál, a német taz című napilapnál és a Globopolisnál is. Felsőfokú végzettségét az ELTE-n, valamint a Hamburgi Egyetemen szerezte. Pályája során több szakmai kitüntetést is kapott, többek között Népszabadság-díjjal és Minőségi Újságírásért-Díjjal is elismerték.

Még több médiával kapcsolatos hír található a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre is, hogy ne maradjon le a történésekről! Követhet bennünket Facebookon is!

Borító: A HVG egyik emlékezetes borítója 2019 májusában.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások