fbpx
egészségügy, egészség

Fordulat az egészségszájtok látogatottságában: az Egészségkalauz.hu átvette a vezetést (x)

Több mint 2,5 millió egyedi látogatójával az egészségkalauz.hu áprilisban nem csupán beérte, de meg is előzte versenytársai látogatottságát. (1) A pandémiás hónapokban olyan mértékben ugrott meg a napi hírfogyasztási igény a közérthető egészségügyi tartalmak iránt, hogy az egészségkalauz.hu forgalma már egy kategóriában említhető a TOP15 online médiuméval. Május első harmadában az összemért website-rangsor 10. helyén áll az oldal, közvetlenül az nlc.hu mögött, de megelőzve a 444.hu-t és az időkép.hu-t is.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Az egészségügyi online portálok médiaszegmensének évek óta stabil harmadik szereplője az egészségkalauz.hu, azonban az elmúlt egy évben az oldal olyan számottevő, folyamatos forgalomnövekedést produkált, amellyel április végére megelőzte versenytársait, s ezzel előlépett saját médiaszegmense vezető pozíciójára.

A negyedik hónapban több mint 2,5 millió egyedi látogató kereste fel az egészségkalauz.hu tartalmait, napi látogatószámot tekintve pedig 283 ezres átlagot mutat az oldal áprilisi forgalma. (Ezt a teljesítményt követi a webbeteg.hu forgalma 2,27 millió havi RU-val, napi átlagot vizsgálva pedig a házipatika.com a második helyezett, közel 207 ezer RU-val.)

Egészségügyi oldalak havi látogatottsága 2021-ben
Egészségügyi oldalak havi látogatottsága 2021-ben. Forrás: DKT Gemius online közönségmérés

 

Az új szegmensvezető nem csak az organikus keresésből érkező látogatók számára lehet büszke, amely 2,5-szeresére nőtt egy év leforgása alatt (2), de arra is, hogy tartalmaival az idei év első 18 hetében rendszeresen ért el rekord kiugrásokat: április 27-én például több mint 515 ezres napi RU számával a hazai híroldalak összesített ranglistájának 8. helyére ugrott fel az egészségkalauz.hu, ezzel közvetlenül a portfolio.hu után teljesített, megelőzve a 444.hu-t, az időkép.hu-t és az nlc.hu-t. (3) A teljes havi teljesítményeket tekintve áprilisban az összemért website-rangsor 11. helyén végzett az EgészségKalauz.

„Az elmúlt egy évben a pandémia miatt nemcsak a hírzaj duzzadt nagyra, hanem az egészségügyi hírek fogyasztása is. Azt látjuk, hogy rendkívüli módon megnőtt az olvasók igénye a közérthető, hiánypótló, azonnali válaszokat és megoldásokat felvázoló cikkekre, különösen a koronavírus és a vakcináció témájában. Ez természetesen felénk is nagyobb keresletet, egyúttal még nagyobb elvárást is támaszt a minőségi és szinte prompt tartalomkészítés iránt. Már nem a korábbi egészségügyi szájtokkal versenyzünk, hanem rangos hírportálokkal”

– vallja Simon Izabella, az egészségkalauz.hu főszerkesztője.

A forgalom zömét természetesen az egészségkalauz.hu-n is a Covid-hírek generálják, de a hagyományos életmódtémák is rendre ott szerepelnek a Google News és Discover preferált tartalmai között, így az immunerősítés lehetőségeiről vagy a darázscsípés kezeléséről szóló cikkek éppúgy érdekesek járvány alatt is az olvasóknak, ahogyan a daganatos megbetegedések, a vérnyomás-problémák vagy a szezonális diétás-fogyókúrás tartalmak.

(1) DKT- Gemius online közönségmérés, e.gemius.com 2021/05/01-10 (15+ belföldi közönség, médiatípus: PC, Mobil, Tablet)

(2) az organikus forgalom +153,3 %-kal, a direkt forgalom +732 %-kal emelkedett 2020 azonos időszakához képest (Google Analytics).

(3) Forrás: e.Gemius

(X) Hirdetői tartalom, azt nem a Media1 készítette.

Szóljon hozzá!