fbpx
on air, rádió, broadcast, sugárzás, adás

Budapest, Fehérvár, Békéscsaba, Gyula és Orosháza után immáron Gyöngyösön is sugározzák a Media1 műsorát

Egyre több rádió kezdi el terjeszteni FM-en a Media1 podcastműsorának adásait, ezzel tovább növelve a műsor elérését.

Jövő héttől a Gyöngyös FM 92,4 MHz-en, a Maxi Rádió frekvenciáján és netes streamingjében is hallható lesz a Media1 podcast- és rádióműsora, méghozzá heti két alkalommal.

A Media1 műsora így már az alábbi elérhetőségeken keresztül is hallható lesz:

  • Székesfehérvár FM 88,9 MHz, Alpha Rádió
  • Gyöngyös FM 92,4 MHz, Maxirádió
  • Budapest FM 92,9 MHz, Spirit FM (ideiglenes frekvencia)
  • Orosháza FM 90,2 MHz, Mega Rádió
  • Gyula FM 90,5 MHz, Gyula Rádió
  • Békéscsaba FM 88,9 MHz, Csaba Rádió
  • Békéscsaba FM 98,4 MHz, Mega Rádió
  • Pannónia Rádió* (jelenleg csak neten elérhető)
  • Hobby Rádió (neten streaminggel és néhány kábelszolgáltatónál)

A Media1.hu hírportál és a 2009 óta működő Vipcast.hu podcast közös sorozata, mely már eddig is számos platformon, az Apple iTunes-on, a Spotify-on, a TuneIn-ben, a Google Podcastsban, a Spirit FM-en (az elmúlt másfél évben eredetileg a Budapest-Belváros  FM 87,6 MHz-en) és a Hobby Rádióban, továbbá a vipcast powered by Media1 platformon, a Media1.hu-n, valamint korábban az azóta a kormánypárt által megszerzett Médiapiac weboldalán volt elérhető. (Utóbbi oldalon a nekik átadott archívumunk elérhetőségét is letörölték a lap tavalyi tulajdonosváltását követően, de valamennyi eddigi podcastadás visszahallgatható a vipcast.hu-ról egészen 2009-ig visszanyúlóan.)

A Media1 podcast és rádióműsorában elsősorban interjúk hallhatók a tévék, a rádiók, az online média, a nyomtatott sajtó világával kapcsolatban. A műsornak rendszeresen vendégei újságírók, médiavezetők, és egyéb ismert hazai és külföldi szakemberek. A műsor a Media1.hu hírportál háttérműsora, mely kiegészíti a Media1 hírszolgáltatását.

Az egyes rádiókban, reléző médiumokban eltérő időpontokban hallható a podcastműsor, ezekről az adott médiaszolgáltatók adnak felvilágosítást honlapjukon.

Fontos, hogy a Media1 műsora (ahogyan a hírportál is) egy valamennyi azt átvevő rádiótól is önálló, független podcastműsor, annak tartalmába egyetlen szereplő, így az átvevő rádiók sem képesek beleszólni, ahogyan a Media1 sem szól bele az érintett rádiók működésébe, nem felel azok stratégiai és egyéb döntéseiért, műsorpolitikájukért, frekvenciapályázataikért, más műsoraikban elhangzó tartalmakért. Hasonló együttműködésről van szó, mint amikor a német közmédia, a Deutsche Welle (DW) átadja tartalmait a Telexnek, a 24.hu-nak, a 444.hu-nak, az atv.hu-nak, vagy ahogyan nyilatkozták, a későbbiekben akár kormánypárti partnereknek is. Ugyancsak példaként említhető a brit közmédia, a BBC és az InfoRádió együttműködése, melynek keretében az Inforádió sugározza a BBC műsorait.

Az említett rádiókon kívül az elmúlt időszakban további rádiók is kifejezték az érdeklődésüket a podcast tartalom átvételéről, további terjesztéséről, valamint a Media1 is felvette a kapcsolatot néhány potenciális rádióval, akikkel mint lehetséges további relézőkkel a Media1 tárgyalásokat folytat.

A Media1 minden olyan FM-frekvenciás, vagy akár csak online elérhető rádió számára kész átadni műsorait, akik vállalják, hogy a kész műsorának tartalmát korrekten, a szakmai normák betartásával, megfelelő körülmények mentén relézik, terjesztik. Jelenleg is várjuk további rádiók jelentkezését, akik szívesen átvennék a Media1 műsorait. Érdeklődni az [email protected] email címen lehet.

* Az esetleges félreértések elkerülése érdekében jelezzük, hogy a hírünk elején említett Pannónia Rádió nem tévesztendő össze a MIÉP egykori rádiójával, melynek neve Pannon Rádió volt, illetve ugyancsak nem tévesztendő össze a vajdasági Pannon Rádióval.

Ha  meghallgatná a Media1 legutóbbi műsorát, a vipcast.hu-n már megtalálja a beszélgetést Vörös Csillával, a Nielesen Közönségmérés Kft. ügyvezetőjével.

Még több hír található a Media1 oldalán! Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövessen bennünket Facebookon is!

Borító: Stock / Depositphotos.com

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások