fbpx
A MÚOSZ tihanyi üdülője

Bírálja a Magyar Újságírók Országos Szövetségét a Magyar Nemzeti Médiaszövetség

A kormánypárti Magyar Nemzet főszerkesztője vezette MNMSZ a legnagyobb hazai újságíró-szervezetet a tihanyi újságíró-üdülő közelmúltbeli eladása kapcsán bírálja.

„Az újságírótársadalom érdekképviselete helyett kizárólag a politizálásra és a bevételszerzésre összpontosít. Teszi ezt annak ellenére, hogy sajtóhírek szerint a saját tagságuk és elnökségük egy része is ellenezte az eladást”

írja az idén újraindított, kormányközeli Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) a MÚOSZ kapcsán közleményében, melyet egyébként a muosz.hu is közölt.

A miniszterelnök kedvenc sportújságírójának, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének (Szöllősi György) elnökségi tagságával újraindított és a Magyar Nemzet főszerkesztőjének (Toót-Holló Tamás) irányításával működő szervezet, melyre többen ellen-MÚOSZ-ként tekintenek, közleményében azt is állítja, hogy „a MÚOSZ nem emeli fel a szavát, amikor politikusok és véleményvezérek újságírókat fenyegetnek. Hallgat, amikor szerkesztőségeket bírálnak szabad témaválasztásuk miatt. Néma marad, amikor Magyarországot a szakma mélypontját jelentő propagandaműsorokkal akarják befeketíteni külföldről.”

A tihanyi üdülő ügyéről még az év elején született döntés (a Media1 itt írt róla), majd a napokban az Átlátszó újra bedobta a témát, annak kapcsán, hogy egy erdélyi milliárdos, a Mudura-család vette meg az üdülőt (erről szintén írtunk, méghozzá itt).

Korábban egyébként Hargitai Miklós, a MÚOSZ elnöke a tihanyi ingatlan eladásáról azt mondta, az ingatlan fenntartása nem lenne racionális:

„az üdülő a MÚOSZ-tagság egy része számára érzelmi kérdés – vannak, akik családok generációi óta oda járnak nyaralni –, másoknak gazdasági ügy vagy éppen teljességgel érdektelen. A tihanyi üdülőt az elmúlt évek átlagában a tagok három-öt százaléka vette igénybe, miközben a fenntartását a teljes tagság finanszírozta a tagdíjakból. A tihanyi üdülő történetének a 2018-as nyár volt a csúcsszezonja a kihasználtságot (és a bevételt) tekintve, de az üdülő abban az évben is veszteséges volt, vagyis a szükséges ráfordításokat és az amortizációt a bevétel nem tudta ellensúlyozni.”

A MÚOSZ-ban hamarosan tisztújítás lesz.

Még több hír található a Media1-en

Borítókép: A MÚOSZ értékesített tihanyi üdülője. Fotó: muosz.hu

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások