fbpx
A HPS Trade és a HPS Group közös honlapja

Ellehetetlenült a HPS Group? Egy kiszivárgott levél szerint átadják a projektjeiket másoknak

A HPS Trade-nél történt letartóztatások után a HPS Group is nehéz helyzetbe került. Olyannyira, hogy egy kiszivárgott levél szerint átadják a projektjeiket más ügynökségeknek.

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, április közepén egy országos rajtaütési akció részeként őrizetbe vették a nyomozók a HPS Group alapító-tulajdonosait, P. Gergelyt és M. Zitát, valamint a HPS Trade Kft. könyvelőjét a HPS Trade Kft.-nél történt állítólagos nagy összegű költségvetési csalás miatt.

Azzal vádolják őket, hogy nagy összegű fiktív számlákat fogadott be a HPS Trade egy 6 milliárdos kárt okozó bűnszervezettől, és számlabefogadóként így csökkentették vele a fizetendő áfájukat. Megírtuk azt is, hogy a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatásukat, valamint bankszámlák zárolására és különféle egyéb ingóságok lefoglalására is sor került.

A számlagyáros bűnszervezet elleni házkutatás egyik képe
A számlagyáros bűnszervezet elleni házkutatás egyik képe
Fotó: ügyészség / NAV / Media1

A HPS Group eleinte nyugtatni próbált mindenkit

Április 16-i hírünkben megírtuk azt is, hogy Sipos Dávid, a HPS Group Kft. ügyvezetője lapunknak azt mondta, őt is meghallgatta a rendőrség, de szabadon távozhatott, az ügyet nem ismeri közelről, de a nyomozásban a HPS Trade, illetve az ehhez kapcsolódó cégek vezetősége az érintett, míg maga a HPS Group – ahová reklámügynökségi tevékenység, pr-kommunikáció, rendezvények stb. tartoznak – nem. A HPS Trade egy értékesítéstámogató szolgáltató cég. Sipos a Media1 érdeklődésére arról is beszélt akkor, hogy szeretne biztosítani mindenkit arról, hogy a HPS Group zökkenőmentesen ki fogja szolgálni ügyfeleit.  Arra, hogy úgy tudjuk, a nyomozók zárolták a számlákat, azt mondta, ez nem vonatkozik a HPS Groupra, csak a HPS Trade Kft.-re. Bár a HPS Group Kft. és a HPS Trade Kft. a Media1 tapasztalatai szerint közös honlapot használ (hps.hu), és a két vállalkozás azonos székhelycímekre van bejelentve, illetve a HPS Trade-es vezetők a HPS Csoportnak tulajdonosai is, Sipos Dávid hangsúlyozta, hogy a HPS Group Kft. és a HPS Trade Kft. jogilag különálló cég, és zökkenőmentesen folytatni tudja a munkát a HPS Group.

Ellehetetlenülnek?

A Sipos Dávid által tett korábbi nyilatkozatnak ellentmond, hogy a kreativ.hu most megszerzett egy levelet, melyben a HPS reklámügynökségi szárnya, ahova a HPS PR, a HPS X és a HPS Event is tartozik, arról értesítette ügyfeleit, hogy a futó projekteket májusban még elvégzik, ám az ennél hosszabb megbízásokat kénytelen átadni más cégnek. Banki és finanszírozási kihívásra hivatkoznak benne.

A HPS Group vezetősége által jegyzett levélben többek között az áll:

„Ezúton szeretnénk hivatalosan is tájékoztatni arról, hogy a HPS cégcsoport Trade oldalán zajló hatósági eljárások és vizsgálatok ugyan nem érintik a reklámügynökségi oldal cégeit, azonban az egymással szoros összefüggésben álló működési és banki finanszírozási kihívások, a reklámügynökség működését is megnehezítik, sőt ellehetetlenítik. Ezért azt a szomorú döntést vagyunk kénytelenek meghozni, hogy a futó közös projektjeinket májusban elvégezzük, a hosszabb kifutású projekteket pedig a lehető leghamarabb átadjuk a kijelölt partnernek.”

A Kreatív kereste a HPS Group vezetőit, de egyelőre nem érkezett válasz. A Media1 telefonon ugyancsak kereste néhányszor Sipos Dávidot, de egyelőre nem vette fel a telefont. Ha később visszahívást kapunk, hírünket frissítjük.

Az ügy előzményeiről itt található részletes korábbi cikkünk.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások