fbpx
TikTok

Jelentős bírságot kaphat a TikTok gyerekek adatainak felhasználásáért

A pert az egykori brit gyerekjogi biztos indította a népszerű közösségi médiás platform ellen.

Valamennyi Nagy-Britanniában és az Európai Unióban élő, a TikTok szolgáltatását használó gyerek nevében pert indított a népszerű videómegosztó platformmal szemben Anne Longfield, aki korábban a szigetország gyerekjogi biztosa volt. Amennyiben a per sikerrel zárul, minden fiatalkorú felhasználónak több ezer font nagyságrendű kártérítést lesz köteles fizetni a vállalat – írja a BBC.

Az ügyvédek szerint a TikTok úgy tárolja a gyerekek személyes adatait (beleértve a telefonszámukat, videóikat, tartózkodási helyüket és biometrikus azonosítójukat), hogy arról semmilyen érdemi figyelmeztetést nem ad, valamint nem biztosítja az átláthatóságot és a törvényileg előírt beleegyezést sem. Így a szülők és a gyerekek sem tudhatják, hogy a vállalat mit csinál ezekkel az információkkal.

A TikTok szerint az ügynek nincs alapja, és harcolni fognak az igazukért.

A vállalat saját védelmében azt állítja, a magánélet és a biztonság a kiemelten fontos számára, és erős irányelveik és folyamataik vannak, melyek segítenek megvédeni felhasználóikat.

A TikToknak világszerte több mint 800 millió felhasználója van, és az anyacég ByteDance fontban kifejezve is milliárdos nyereséget könyvelt el a tavalyi évben, melynek túlnyomó része reklámbevételekből származik.

További hírek találhatók a Media1-en!

Borítókép: Unsplash

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások