fbpx
A CNN központja Atlantában

Rejtett kamerás felvétel hozta kínos helyzetbe a CNN-t – a magyar kormány is rárepült az ügyre

Randevúknak beállított találkozókon készített az egyébként meglehetősen vitatott megítélésű Project Veritas rejtett kamerás felvételeket Charlie Chesterről, a CNN technológiai igazgatójáról, amint egy nőnek azt magyarázta, „hogyan rúgták ki Trumpot a Fehér Házból”. A CNN botrányára azonnal rárepült idehaza a kormánypárti sajtó és Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

„Száz százalékig azt fogom mondani, és száz százalékig azt is hiszem, hogy ha nincs a CNN, akkor nem tudom, hogy Trumpot kiszavazták volna-e a Fehér Házból”

– idézi Charlie Chestert, a CNN technológiai igazgatóját a Mandiner és több más hazai (főleg kormánypárti kötődésű) lap a kiszivárgott felvételre hivatkozva, de például a CNN-partnerként ismert magyar ATV weboldalán is beszámoltak a felvételről. A felvétel elérhető több külföldi hírportálon (például itt, itt és itt, továbbá itt, meg itt) és a YouTube-on is.

 

Tinderen csaptak le a CNN-s munkatársra

Egy CNN-hez közeli forrás szerint a technológiai igazgatóra a videón hallható nő a Tinder randiapplikációban talált rá, és szándékosan vadászta le a felvétel kedvéért, Chester ugyanis profiljában megemlítette, hogy hol dolgozik. A Project Veritas által készített felvételen hallható, Chesterrel „randevúzgató” nő ápolónak adta ki magát és a külföldi  hírforrások szerint öt alkalommal is találkozott Charlie Chesterrel bedrótozva.

Chester olyanokat is mondott a találkozókon, hogy szándékosan túldramatizálták Trump egészségügyi problémáit azzal, hogy orvosi szakértőket hívtak a stúdióba.

„Azt hiszem, (Trump) keze remegett, vagy valami ilyesmi. Baromi sok orvost hívtunk be, hogy mindenki meséljen egy olyan történetet, amely csak spekuláció volt, miszerint ideggyengesége van, agykárosodott, és elveszítette a kontrollt. Alkalmatlan, tudod, így bármire”.

Elmondta azt is, hogy Biden esetében eközben azt a benyomást akarták kelteni, hogy kiváló egészségnek örvend. Ezért filmezték le őt például kocogás közben.

„Mindig mutatunk felvételeket róla, ahogy (Biden) kocog, és hogy egészséges, tudod, és ilyen aviátor beállításokat használtunk, ami olyan, mintha fiatalos öregúrnak festenéd le”.

Vitatott a Project Veritas, de a hangfelvétel hitelessége nem kérdőjeleződött meg

A Project Veritas leleplező munkamódszerekkel dolgozó oldal. A lapot többször érte bírálat (sokan nem tartják etikusnak munkamódszereit, és manipulációkra is derült fény a működésük kapcsán), azonban a CNN-es munkatársról készült felvétel hitelessége egyelőre nem kérdőjeleződött meg.

Maga a CNN sem reagált rá, nem cáfolta annak tartalmát, pedig több médium is kereste a hírcsatornát az ügyben.

Gyorsan jött a magyar kormánypárti reakció

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azonnal kapva kapott az alkalmon és bírálta az amerikai hírcsatornát. Szerinte bebizonyosodott, a hírtelevízió hazug propagandát folytatott, hogy eltávolítsák a hivatalából Donald Trump volt republikánus amerikai elnököt.

Kovács Zoltán
Kovács Zoltán. Fotó: YouTube

Kovács arról beszélt az MTI-nek, hogy a szisztematikus manipuláció művészete, amit a CNN tökélyre fejlesztett, az egyik legveszélyesebb fejlemény az elmúlt időszakban. Amikor ez összekapcsolódik politikai célokkal, a koronavírus-járvány kapcsán az egészségügyi védekezésben az elbizonytalanítás kampányával, az szó szerint életveszélyes, emberéleteket követel – jelentette ki az államtitkár.

Az ügy nem csak azért jön jól a kormányközeli sajtónak, mert az Orbán-kormány Trump támogatója, de azért is, mivel így egy időre elterelheti a figyelmet saját botrányairól.

További hírek és cikkek találhatók a Media1-en!

Borító: Stock / Depositphotos

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások