fbpx
Szócikk, szocikk.hu

Szócikk néven új, baloldali hírportált indított Szanyi Tibor pártja

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, azaz az ISZOMM nevű új párt által létrehozott új hírportál, vagy inkább pártlap a szocikk.hu (sic!) internetes címen startolt el.

„Ez bizony pártlap!”

– írja a szocikk.hu-n megjelent beköszöntőjében Szanyi Tibor az MSZP egykori alelnöke, az ISZOMM alapítója, a lap egyik újdonsült szerzője.

A lapot az ISZOMM indította, mely az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom rövidítése.

Az ISZOMM nevű pártot Szanyi Tibor azt követően hozta létre, hogy távozott a Magyar Szocialista Pártból, melynek 2018 és 2019 között az alelnöke is volt, de volt európai parlamenti képviselője is. Tavaly azt magyarázta, hogy a párt névválasztása tudatosan lett ez, hiszen így többen megjegyzik és ezáltal megismerik, szóval egyfajta marketingfogás.

Vélhetően az új hírportálnak is hasonló okokból adtak furcsa nevet, mint az azt elindító pártnak. A szocikk.hu a szocik (szocialisták) szó tréfásan elírt formája – a beköszöntőben Szanyi írja is, hogy „Legyünk együtt szocikk!” (sic!) –, de a név egyben arra is utal, hogy az oldal különféle szócikkeket közöl mindenféle témákról. Valójában Szócikk a nevük.

A lap főszerkesztője nem a beköszöntőt jegyző Szanyi, hanem megbízottként Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke.

A szocikk.hu nyitóoldalán jelenleg olvashatunk könnyedebb témákról is (tavaszodik Budapesten – benne időjárás-jelentéssel), de alapvetően az irány elég egyértelműen a közélet. Írnak arról, hogy 1,7 milliárdot ad az állam egy 2,54 milliárdos nyereséget termelő cseh cégnek, közlik Szanyi cikkét arról, hogy szerinte a Fidesz és a Jobbik együtt kormányozhat jövőre az úgynevezett parizer hadművelet részeként, írnak arról, hogy mesterségesen ronda főtéren napozhatnak azok a tiszafürediek, akik a fizetős szabadstrandot elutasítják, közölnek fotókat szélmalmokról, valamint arról is található írás, hogy másfél millió egészségügyi dolgozónak október 1-jétől ismét emelkedik a fizetése, de nem itthon, hanem Franciaországban, de írnak a Tescós bérekről és arról is, hogy a munkára túlságosan nagy adó terhelődik idehaza.

Az új lap rovatai: Adom, Hazai, Interjú, Külföld, Kultúra, Vélemény.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Feliratkozhat a Media1 hírlevelére, van RSS-csatornánk, Facebook-oldalunk és Twitteren is ott vagyunk.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások