fbpx
A Barátok közt című sorozat forgatásának utolsó jelenetei. Forrás: UFA Magyarország Kft.

Videó: végleg véget ért a Barátok közt forgatása

A közel 23 éves sorozat ugyan nyár közepéig még látható lesz az RTL Klub képernyőjén, de a stáb végleg befejezte a munkát. Az utolsó forgatási nap pillanatai.

Lezárult egy korszak, befejeződött a Barátok közt forgatása – írja a sorozatot az RTL Magyarország megbízásából gyártó UFA Magyarország a Media1-hez is eljuttatott közleményében. A Fókusz egy videót is forgatott az utolsó forgatási napon, csütörtökön. Íme.

A gyártócég felidézte: 1998-ban láthatták először a nézők a sorozat főcímdalát, ekkor érkezett a Berényi család a Mátyás király térre. Az elmúlt több mint két évtizedben a Barátok közt történelmet írt: többmilliós nézőközönséget ültetett a televíziók elé, generációk nőttek fel rajta. Magyarországon napi sorozat nem élt meg ilyen kort, jóval több mint 10.000 epizódot, amivel beírta magát a hazai televíziózás történetébe, de nemzetközi szinten is kuriózumnak számít.

„Büszkék vagyunk arra, hogy majd’ 23 éve részesei vagyunk a nézők mindennapjainak. Ahogy a sorozat alapítója, Kalamár Tamás fogalmazott: a Barátok közt televíziózás Szabó családjává vált. Köszönjük a csatornának, hogy ilyen hosszú időn keresztül kiállt mellettünk, az összes szereplőnek és közreműködőnek pedig az évtizedeken át tartó, profi és lelkiismeretes munkát. Hálásak vagyunk a rajongóknak, amiért ilyen elkötelezetten kísérik figyelemmel a Mátyás király tér lakóinak életét”

– mondta Ondruss Ilona, a Barátok közt kreatív producere.

A BK története azonban még nem ér véget teljesen, hiszen a sorozat még nyár végéig képernyőn marad.

A Barátok közt utolsó forgatási napjának egyik pillanata
A Barátok közt utolsó forgatási napjának egyik pillanata. Fotó: produkció

 

A Barátok közt utolsó forgatási napjának egyik pillanata
A Barátok közt utolsó forgatási napjának egyik pillanata. Fotó: UFA Magyarország

Korábban a Media1 is beszámolt arról, hogy valaki kiszivárogtatta a sorozat befejezését tartalmazó 120 oldalas forgatókönyvet, melyet a sorozat producere kicsinyes és szakmaiatlan dolognak nevezett. Az elkövető üzleti titok megsértéséért elvben akár 3 év börtönbüntetést is kaphat. Most ennek kapcsán azt mondták, hogy többféle befejezés is készült, és a befejezés csak az utolsó pillanatban, a vágószobában dől majd el.

A széria befejezését tavaly november végén jelentették be. Kolosi Péter, az RTL Magyarország programigazgató vezérigazgató-helyettese akkor úgy nyilatkozott, a sorozat nézettsége már a minimumot sem hozta, és mindent megtettek, hogy megmentsék, de a széria menthetetlennek bizonyult.

A bejelentést követően a Media1 összegyűjtötte a sorozat top10 legemlékezetesebb jelenetét, melyet ide kattintva tekinthet meg.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Kiemelt kép forrása: UFA Magyarország

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások