fbpx
A Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati lap borítórészlete

Lapzárta előtt váltotta le a fideszes polgármester a szekszárdi önkormányzati lap főszerkesztőjét

Ács Rezső a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli jogrendet kihasználva oszlatta fel a Szekszárdi Vasárnap szerkesztőségét.

A koronavírus-járvány adta különleges felhatalmazásra hivatkozva leváltotta tegnap, március 25-én délután Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere Babos Attilát, a Szekszárdi Vasárnap nevű önkormányzati lap megbízott főszerkesztőjét – írja a hang.hu.

Babos Attila, a Szekszárdi Vasárnap leváltott főszerkesztője szerint politikai döntés született. Akkor is tudná ezt, ha nem lenne ebben már tapasztalata, de öt éven belül a harmadik alkalommal történik vele hasonló – írja a Volt egyszer egy Vasárnap című Facebook-oldalon publikált közleményében.

Ahogy arról korábban a Media1 is beszámolt, Zaják Rita párbeszédes politikus Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) frakciójából való kilépése után megszűnt az ellenzék többsége Szekszárdon. Ács Rezső polgármester a koronavírus miatti rendkívüli jogrend lehetőségével élve politikai leszámolásba kezdett, és rendeletet alkotott a Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati lap működésének átalakításáról.

A kiadói jogok átkerültek a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft.-től a Babits Mihály Kulturális Központhoz, ahol Dránovits István, a Tolnatáj Televízió tulajdonosának vezetésével azonnal új szerkesztőbizottság jött létre, amelyből Babost teljesen kihagyták.

Babos közleménye szerint minderre különös, a cenzúrát súroló előzmények után került sor. A szerkesztőbizottság elnöke ugyanis a főszerkesztő tudta nélkül folyt bele a lap készítésébe, és egyeztetett az újság tartalmáról a lap munkatársaival. Miután ez kiderült, Babos írásban és szóban is azonnal jelezte munkatársainak, hogy a lapot továbbra is ő szerkeszti, ezzel ellentétes utasítást nem kapott, így semmilyen utasítást ne fogadjanak el a szerkesztőbizottsági elnöktől.

Ezután érkezett meg Ács Rezső levele a kiadó céghez, amelyben a szerkesztőség feloszlatását írta elő. Babos Attila így már nem tudta befejezni a vasárnap megjelenő lap szerkesztését, Dránovits István vette át az irányítást a polgármesteri, azaz politikai felhatalmazásra hivatkozva.

Jöhet a City-lapcsalád

A leváltott főszerkesztő arra is felhívta a figyelmet, hogy Szekszárd azon tíz városok egyike, amelyben hamarosan elindulhat a kormányközeli Mediaworks által kiadott, ingyenesen terjesztett nyomtatott hetilap, a City lapcsalád. Ha a polgármester és az új szerkesztőbizottság úgy dönt, hogy a Szekszárdi Vasárnap nem lesz többé ingyenes nyomtatott hetilap, akkor ezt a „piaci rést” „be fogja tudni tölteni” az új kormányközeli lap.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borítókép: A Szekszárdi Vasárnap című önkormányzati lap borítórészlete
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások