fbpx
Európa-bajnokok

Fiatal magyar sportfotós a legjobb három között

Szilágyi Anna a tavalyi budapesti vízilabda Európa-bajnokságon készült „Európa-bajnokok” című fényképével bekerült a legjobb három közé a fiatal sportújságírók (30 év alattiak) fotós kategóriájában a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség médiadíj-versenyében (AIPS Sport Media Award).

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Facebook-bejegyzése alapján az ünnepélyes, ám  a járvány miatt virtuálisan lebonyolításra kerülő díjátadó hétfő este lesz az észak-olaszországi Vigevanóban, a jelölteket pedig távolról kapcsolják majd az élő adásba. A közvetítést az AIPS YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is lehet majd követni.

A tavaly MSÚSZ-nívódíjat kapó Szilágyi Anna, akinek a képe a Fradi.hu-n jelent meg, egy nagy kínai képügynökség, illetve a The Guardian munkatársával, egy-egy kínai és portugál kollégával maradt versenyben.

A fiatal magyar fotóriporternek Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke telefonon gratulált. Szilágyi Anna azt mondta, hogy nagyon meglepődött a pályázata sikerén, mivel legfeljebb a szűkített listára való fölkerülését érezte reálisnak, és már azt a rangsort nézve is hihetetlen volt látnia a nevét a Getty Images fotósainak és más neves külföldi kollégának a neve mellett.

„Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottam, annak pedig különösen, hogy Magyarországnak ilyen sportolói, ilyen vízilabdacsapata van, amelynek sikereiről ilyen képeket lehet készíteni”

– mondta Szilágyi Anna, aki a Fotósarok képügynökség kötelékében főleg a Fradi Médiának dolgozik.

YOUNG REPORTERS PHOTOGRAPHY TOP 3

  • Zhenbin Zhong (China), Symmetrical Moment – ImageChina
  • Anna Szilágyi (Hungary), European Champions – Fradi.hu
  • Filipe Amorim (Portugal), It’s all about determination – The Guardian

A 11 kategóriába benevezett 1781 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú végrehajtó bizottsága végezte, amelynek magyar tagja is van Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök személyében, a legjobb tíz és a legjobb három, majd a győztes kiválasztása pedig egy tíztagú, nagyon rangos nemzetközi zsűri feladata (volt), a testületben a világ legnagyobb médiacégei, hír- és képügynökségei képviseltetik magukat.

Az AIPS-Médiadíjak harmadik átadásán a világjárvány miatt nem lehetnek ott a nemzeti sportújságíró-szövetségek képviselői, ahogy korábban, az első alkalommal Lausanne-ban és tavaly Budapesten több száz jelenlévővel és világhírű sportolók, sportvezetők részvételével zajlott a ceremónia.

(MSÚOSZ / OS / Media1)

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Fotó: Fradi.hu/Szilágyi Anna
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások