fbpx
Bugnyár Zoltán, a HírTv tudósítója

Befejeződött a HírTV tudósítója elleni büntetőeljárás Svédországban

A svéd hatóságok nem folytatják tovább az eljárást, amely azért indult egy héttel ezelőtt, mert a hírcsatorna tudósítója engedély nélkül videófelvételeket készített az uppsalai rendőrség épülete előtt egy tudósítás illusztrálásához.

Vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az uppsalai rendőrség abban az ügyben, amelyben Bugnyár Zoltán, a HírTV svédországi tudósítója ellen, védett objektum ellen elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás korábban – írja a hirtv.hu alapján a Telex.

A hírcsatorna weblapja szerint a svéd rendőrség értesítette tudósítójukat arról, hogy megszüntették a nyomozást.

Az uppsalai rendőrség március 4-én vette őrizetbe Bugnyárt, aki az egy nappal korábbi svédországi késes támadásról forgatott anyagot a rendőrség épülete előtt. A HírTV azt állította, hogy a munkatársukat figyelmeztetés nélkül vették őrizetbe és vitték kihallgatószobába, majd két órán át korlátozták személyi szabadságában, még telefonálni sem hagyták és a HírTV szerint le akarták vetetni a maszkját. Végül óvadék ellenében engedték szabadon.

A Telexnek a svéd rendőrség azt mondta az ügy kezdetén, hogy a társadalmilag fontos épületek és létesítmények védelmébe érdekében olyan törvények vannak hazájukban, mely tiltja ezek fényképezését és dokumentálását, emiatt például az uppsalai rendőrség épületét a Google Utcakép szolgáltatásában kitakarták. Elmondták a Telexnek azt is, hogy az őrizetbe vett személyek általában nem telefonálhatnak az őrizetbe vételük ideje alatt, erre csak szabadon engedésük után van mód.

További hírek találhatók a Media1.hu-n. Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére, ha nem akar lemaradni a történésekről, vagy kövessen bennünket a Facebookon!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások