fbpx
rendőrautó, sziréna, rendőrség

Reagált a HírTV tudósítójának őrizetbevétele kapcsán a svéd rendőrség

Kiderült, hogy a rendőrség szerint milyen szabály ellen vétett a tudósító.

Mint arról még csütörtökön a Media1 is beszámolt, az uppsalai rendőrség őrizetbe vette Bugnyár Zoltánt, a HírTV tudósítóját, amint a rendőrség épülete előtt forgatott a szerdai késes támadással kapcsolatban, majd ezt követően két órán keresztül őrizetben tartották, és ott a csatorna állítása szerint még azt is megakadályozták, hogy telefonhívást kezdeményezzen.

A friss fejlemény az ügyben, hogy a svéd rendőrségnél a Telex megkeresésére elmondták, hogy Svédországban vannak olyan kiemelt épületek és létesítmények, amelyeket törvény véd az illetéktelen behatolástól, fényképezéstől és dokumentálástól, és a rendőrség szerint a HírTV munkatársa ezt a szabályt szegte meg.

„Azokban az esetekben, amikor valaki megszegi ezt a törvényt, bűncselekménnyel gyanúsíthatják. Ez vonatkozik mindazokra, akik szándékosan vagy csak gondatlanságból sértik meg a védelmi törvényt. A büntetési tétel a legszigorúbb esetben akár két évig terjedő szabadságvesztés is lehet, enyhébb esetekben pedig hat hónapig terjedő szabadságvesztést vagy pénzbírságot szabhatnak ki” – írta az uppsalai rendőrség egyik nyomozója, aki hozzátette, az őrizetbe vett személyek általában nem telefonálhatnak az őrizetbe vételük ideje alatt, ezzel meg kell várniuk a szabadon engedésüket.

Bugnyárt végül óvadék ellenében engedték szabadon. Az ügyben a tudósító felvette a kapcsolatot a stockholmi magyar nagykövetséggel is.

A rendőrség közölte, hogy a nyomozás érdekei miatt egyelőre nem közölhet több információt, és a további fejleményekről a honlapján fog beszámolni.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n

Borítókép: Pixabay/ pexels
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások