fbpx
Postaládákban a Tarlós című újság. Fotó: Ladányi András / Media1

Nyártól nem viszi ki többé a napilapokat a Magyar Posta

Ezt követően a kiadóknak kell majd gondoskodniuk a napilapok kiszállításáról.

Július 1-jétől megszünteti a napilapok kézbesítését a Magyar Posta. A vállalat a döntést gazdasági okokra hivatkozva hozta meg. Így jövőben a lapok kiadóinak kell eljuttatniuk a nyomtatott újságot az előfizetőkhöz, ami várhatóan pluszköltségeket jelent majd számukra – írja a HVG.hu. A Posta ügyfélszolgálata is megerősítette a döntést.

A Blikk és egyes Mediaworks-kiadványok esetében ez a napilaphoz kapcsolódó csomagra is vonatkozik, amelyben többek között a Kiskegyed, az Autó Motor és több műsorújság található.

Fontos, hogy a változás csak a napilapokra és az említett magazinokra vonatkozik, a többi előfizetett hetilapot és folyóiratot továbbra is a Magyar Posta kézbesítője dobja be a postaládákba.

A Magyar Posta tájékoztatást adott arról, milyen adatokat ad át a lapkiadóknak az előfizetés folyamatossága érdekében, ami ellen az ügyfél tiltakozhat, azonban ha nem köt külön megállapodást az adott lap kiadójával, júliustól nem kapja meg az újságot.

A Posta korábban már korlátozta a lapok kézbesítését. 2016-ban 19 településen már megszüntette a reggeli lapkézbesítést, tavaly pedig bevezették az ország bizonyos pontjain, hogy a napilapok szombati lapszámait csak a következő munkanapon, azaz hétfőn kézbesítik. Ezt akkor a koronavírus-járványra hivatkozva lépték meg.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel napi hírlevelünkre, RSS-csatornánkra és Facebook-oldalunkra, valamint a Media1 Twitterére.

Borító: újságok egy társasház postaládájában. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások