fbpx
airbnb

40 milliós büntetést kapott az Airbnb

A Gazdasági Versenyhivatal azért szabott bírságot az Airbnb-re, mert az nem tartotta be maradéktalanul a hatóság felé vállalt korábbi kötelezettségeit a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásaival kapcsolatban.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A Gazdasági Versenyhivatal mai, keddi határozatából kiderül, hogy a GVH még 2018-ban fogadta el a szálláshelyek online piacterét üzemeltető Airbnb  kötelezettségvállalását. A döntéssel a GVH akkor arra kötelezte az Airbnt-t, hogy módosítsa a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásait annak érdekében, hogy a szálláshelyet keresők több és pontosabb információt kapjanak az árakról. A probléma az volt, hogy az Airbnb a szálláskereséskor az árakat félrevezetően, az „akár” szó használatával tüntette fel.

A hatóság most zárta le a kötelezettségvállalás utóvizsgálatát vagyis az Airbnb akkor vállalt kötelezettségei teljesülését.

Az ellenőrzés alapján a nemzetközi internetes szállásközvetítő cég nagyrészt ugyan végrehajtotta a kötelezettségeket, így a GVH eljárása elérte a fogyasztói tájékoztatás javításának célját, de a GVH azt is megállapította, hogy a kötelezettségvállalások nem teljesültek maradéktalanul, mert a cég határidőn kívül teljesítette az előírtakat.

A vizsgálat során több hiányosságot is találtak a versenyhatóság munkatársai a végrehajtási igazolásokkal kapcsolatban.

A most kiszabott bírság összege 40 millió forint, ami nem terheli a magyar szállásadókat, mivel a nemzetközi vállalkozás ír székhelyű.

További hírek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel hírlevelünkre, Facebook-oldalunkra és RSS-csatornánkra!

Borítókép: Deborah Cortelazzi
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások