fbpx
Földi László

Földi László szerint logikus lenne az internet lekapcsolása

A közmédiában gyakran idézett szakértő – aki tavaly azzal okozott botrányt, hogy azt hangoztatta, normális lett volna lelőni az Átlátszó oknyomozó portál csónakját, amiről a külügyminisztert fotózták a tengeren – ezúttal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a közmédiában arról beszélt, logikus lenne az internet lekapcsolása.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában Földi László titkosszolgálati szakértővel beszélgettek arról, hogy a baloldali pártok hogyan próbálják világszerte az interneten keresztül elnyerni a fiatalok figyelmét, és hogy mit tehet az állam a közösségi médiában terjedő álhírek ellen.

„Van egy olyan trend, ami egy tudatos magatartás, és a társadalom alapértékeit bontja meg. Ezt jól látjuk a családok támadásánál, a nemekkel szembeni zűrzavar keltéssel, az identitások megbontásával, tehát ez egy stratégiai elképzelés arra, hogy a meglévő normalitásokat minél gyorsabban föl lehessen számolni”– mondta Földi.

Beszélt arról is, hogy szerinte az idősek iránti tisztelet a társadalom és a normalitás alappillére, és ha ez megszűnik, akkor az anarchiához fog vezetni. Véleménye szerint akik az interneten tudatosan támadják a társadalmat, azok el tudják érni, hogy a fiatalok kevésbé tiszteljék az időseket, és az idősek se tiszteljék a fiatalokat.

A műsorvezető ezután megkérdezte:

„Mennyire áll emögött a pártok térvesztése, gondolok itt arra, hogy hagyományosan a baloldali pártok a munkásokat képviselték, ám mára ez már szinte teljesen elhalványult. Nem lehet, hogy az egykori munkásokat cserélik most ki a gender ideológiával vagy más hasonló ideológiákkal?”

Földi egyetértett a feltevéssel, és azzal magyarázta az állítás létjogosultságát, hogy akik tudatosan próbálnak lázadni a fönnálló rendszer ellen, azok ezekkel az új ideológiákkal könnyen el tudják érni a befolyásolható fiatalokat, mivel az ő köreikben „illik kritikával kezelni” a hatalmon lévőket és a „forradalmi hevület is megkönnyíti számukra a toborzást”, ahelyett, hogy a nyugalmi erőt támogassák, ez pedig kialakít egy torz rendszert, és komoly károkat okozhat a társadalomban.

„A társadalmi gondolkodás az interneten történik, ami beláthatatlan következménnyel járhat. Ma még vannak olyan generációk, akik az információt könyvtárakból és emberi kommunikációból szerezték, nem pedig gépeken keresztül egy ömlesztett és föl nem dolgozott hírfolyamban” – mondta Földi.

A riporter kérdésére, hogy mit lehetne ez ellen tenni, Földi azt válaszolta:

Le kell kapcsolni az internetet. Ezt egy szűk csoport irányítja, a gépek pedig másodpercek alatt bárkit képesek befolyásolni. Ilyenre sosem volt példa, így a következményeket nem is lehet megjósolni, ezért mondom, hogy le kell kapcsolni. Nyilván ez nem fog megtörténni, ezt mindenki butaságnak tartja, de egyelőre én nem látok más logikát. ″

A közmédiában egyébként rendszeresen megszólaló Földi László hajlamos összeesküvés elméletekről beszélni a médiában. A 444 korabeli számolója szerint a 2017-es menekültválság idején az Echo TV Informátor című műsorában, akkoriban még mint Tarlós István budapesti főpolgármester tanácsadója a következőket nyilatkozta a menekülteket segítő magyar civil szervezetekről:

„Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk.”

Az adásban történteket az NMHH Médiatanácsa egy hónappal később súlyosan jogsértőnek minősítette.

Tavaly Földi arról beszélt a Hit Rádióban, hogy le kellett volna lőni az Átlátszó csónakját, amelyről az oknyomozó portál az elhíresült fotókat készítette Szijjártó Péter külügyminiszter luxushajóztatásáról.

Borítókép: Földi László a Hír TV 2021. január 11-i adásában. Forrás: Youtube/ Hír TV
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások