fbpx
Erdő

Húszéves a Greenfo

A Környezetvédelmi Újságírók Társasága által létrehozott honlap 2001 január végén indult el. A szerkesztőség most újféle tartalom gyártását fontolgatja, ha összejön rá annyi támogatói pénz.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

2020-ban a greenfo.hu 1600 cikkel bővült, így fennállása huszadik évfordulóján már 45.250 írás található az oldalon. A napi frissítésű sajtószemle rovat tavaly közel 8 ezer bejegyzéssel gyarapodott, vagyis már közel 126 ezer környezetvédelmi cikk található az oldalukon.

A greenfo.hu egyébként tavaly áprilisban podcastműsort is indított, most pedig olyan támogatókat keresnek, akiknek köszönhetően az oldal videós tartalmakkal is kibővülhetne.

A Greenfo létrejöttét az tette lehetővé, hogy 1996 végén tizenöt környezetvédelemre szakosodott újságíró elhatározta, hogy megalakítanak egy szakmai civil szervezetet, ez lett a Környezetvédelmi Újságírók Társasága, a KÚT, amiből azután kinőtte magát a Greenfo.

Bár a KÚT 2015-ben megszűnt, a lapot azóta is viszi tovább az alapító főszerkesztő, Sarkadi Péter, akinek máig az maradt a célja, hogy az elektronikus és az írott sajtóban jobb, szakmailag is megalapozott anyagok jelenjenek meg a környezet- és természetvédelemről, hogy ezzel is hozzájáruljanak a közvélemény hiteles tájékoztatásához.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Pexels
Szóljon hozzá!