fbpx
Antonio Guterres ENSZ-főtitkár

Aggódik az ENSZ-főtitkár a közösségi média hatalma miatt

Antonio Guterres szerint olyan fejlesztéseket kellene végezni különböző felületeken, ami szabályozza az olyan döntéseket mint például Donald Trump Twitter-fiókjának letiltása.
Porsche

Klasszikus Porsche – a jövő legélvezetesebb befektetése (x)

A valaha készült összes Porsche többsége még mind a mai napig az utakat rója. Ez pedig nem véletlen. Több mint 70 évnyi történelemmel ehhez már jóval többre van szükség, mint pusztán megbízható autókra. Elhivatott tulajdonosok és elkötelezett törődés kell hozzá, amelynek alapfeltétele a kötődés. A szerelem. A Porsche Classic pedig éppen azért született, hogy mindent megkaphassanak a klasszikusok.

Tovább a részletekért »

A Reuters nemzetközi hírügynökség csütörtöki beszámolója szerint az ENSZ főtitkára úgy véli, mielőbb változtatásokra lenne szükség, mert a közösségi média, illetve az ezek mögött lévő cégek túlzott hatalma nyugtalanító.

„Nem gondolom, hogy egy olyan világban tudunk élni, ahol túl sok hatalom van bizonyos számú cégek kezeiben és azt kell mondanom, különösen aggódóm a már meglévő hatalmuk miatt”

– mondta a főtitkár kérdésre válaszolva.

Antonio Gueterres azért is aggódik, mert a közösségi médiás hirdetőknek eladják az adatokat, illetve fennáll a kockázata, hogy bizonyos információkat egyes országok politikai szempontok szerint az állampolgárok ellenőrzésére is felhasználják.

Amikor az ENSZ-főtitkárt arról kérdezték, hogy mi lenne a szükségszerű lépés, úgy fogalmazott, hogy kellene egy átfogó keretrendszer olyan szabályokkal, amely lehetővé teszi, hogy a törvénnyel összhangban legyenek.

A Twitter január elején tiltotta le Donald Trumpot a felületről, miután a Facebook és Instagram oldalát is felfüggesztették. Mark Zuckerberg azzal indokolta, hogy tartani lehet a még nagyobb káosztól, amit az akkori elnök okozott közösségi oldalain keresztül, erről korábban itt írtunk. Épp a minap derült ki, hogy a YouTube meghosszabbította a volt amerikai elnök tiltását, összefüggésben a Capitolium ostromával.

A közösségi média hatalmáról az elmúlt napokban idehaza is vita bontakozott ki, miután Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentette, hogy tavasszal az Országgyűlés elé terjesztik a technológiai cégekre, így a Facebookra vonatkozó szabályozói törvényjavaslatot. Szintén a Facebookkal függ össze az a hír, hogy Mark Zuckerberg, a legnépszerűbb közösségi média felület alapítója bejelentette, csökkenteni kívánják a politikai tartalmakat a Facebookon.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Antonio Guterres, az ENSZ-főtitkára. Fotó: UN Photo/Eskinder Debebe
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások