fbpx
Vodafone

Új vezérigazgató-helyettes a Vodafone Magyarország élén

A Vodafone Magyarország új vezérigazgató-helyettese dr. Orbán Anita lett.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Orbán Anita kinevezése január 4-től hatályos, és a vállalati kapcsolatokért felel. A vállalat keddi tájékoztatása szerint egyúttal az igazgatótanács tagjává is kinevezik.

Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország új, vállalati kapcsolatokért felelős vezérigató-helyettese
Dr. Orbán Anita, a Vodafone Magyarország új, vállalati kapcsolatokért felelős vezérigató-helyettese

Orbán Anita a vezérigazgató-helyettesi pozícióból 2020. november elsejével távozó Dr. Budai J. Gergőt váltja, aki az újonnan alakult Vodafone leányvállalat, a Vantage Towers Magyarország vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

A Vodafone Magyarország közleményében méltatja a távozó vezérigazgató-helyettest, aki jelentős eredményeket ért el a Vodafone Magyarországnál eltöltött több mint három év alatt: kulcsfontosságú szerepet töltött be a Vodafone-UPC integrációban, illetve az ország első kereskedelmi 5G hálózatának bevezetésében. Dr. Budai J. Gergő továbbra is a Vodafone Magyarország Alapítvány kurátora és nagykövete, emellett pedig 2021. január 31-ig a Vodafone Magyarország igazgatóságának alelnöke.

Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős volt vezérigazgató-helyettese
Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős volt vezérigazgató-helyettese

Orbán Anita a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem elvégzése után pénzügyi kontrollerként kezdte pályafutását a Matávnál. Ezt követően az Egyesült Államokba költözött, ahol két master fokozatú diplomát szerzett történelem és diplomácia témakörökben, majd a Fletcher School of Law and Diplomacy-ban folytatta PhD tanulmányait. 2008-ban az Egyesült Államokban könyve jelent meg közép-európai energetika témában. Miután visszaköltözött Magyarországra, öt évig a Külügyminisztériumban dolgozott, ahol energia ágazatra szakosodott, dolgozott az energiabiztonság nagyköveteként és a Duna-menti országok energetikai együttműködési bizottságának elnökeként is. Az állami szektor után a londoni Cheniere Marketing LTD főtanácsadójaként folytatta pályafutását.

Orbán a Vodafone Magyarországhoz a Tellurian LNG Londonból érkezett, ahol a nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnöki pozíciót töltötte be, számos ország kereskedelmi feladatait látta el. Nemzetközi zsűri által a Budapest Energy Summit-on odaítélt The Woman Energy Executive of the Year 2018 díjazottja. Több nemzetközi szakmai szervezet tanácsadó testületi tagja.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!