fbpx
Fischer Iván vezényel az RTL Klubon 2021. január 1-én, 0:00-kor sugárzott különleges Himnuszban

Különleges volt a Himnusz és nem Áder János mondta az újévi beszédet éjfélkor az RTL Klubon

Fischer Iván karmester vezényletével és a társadalom perifériáján vagy fogyatékkal élők valamint a COVID miatt a frontvonalban dolgozók bevonásával különleges formában volt hallható a Himnusz 2021 első másodperceiben a kereskedelmi csatornán, ahol évtizedes hagyományának megfelelően idén sem politikusi beszéddel nyitották az évet. Ha valaki lemaradt a különleges pillanatokról, velünk most visszanézheti.

Az állami M1 tévécsatornától eltérően nem az ott minden évben beszédet mondó Áder János köztársasági elnök szónoklatát láthatták az RTL Klub nézői, hanem Fischer Iván Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója, Budapest díszpolgára, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja köszöntette elsőként a csatorna nézőit éjfélkor, 2021. január 1-jén, az újév első perceiben.

A beszédre azt követően került sor, hogy az egykor az Országgyűlés Képviselőházának is helyet adó Budapesti Olasz Kultúrintézetben a Budapesti Fesztiválzenekar különleges formában előadta a Himnuszt Fischer vezényletével  A produkció különlegességét az adta, hogy a profi énekesek mellett a kórusban a társadalom perifériáján vagy fogyatékkal élők (köztük autisták), illetve az idei évet különösen megszenvedő idősek, ápolók képviselői, rendőr, óvónő, roma kislány és Krisna-tudatú hívő is helyet kaptak, és együtt énekelték a Himnuszt.

Fischer Iván rövid, mindössze 40 másodperces, a Himnusz utáni beszédében arról beszélt, hogy 2021 elején most még segítsük egymást maszkhordással, távolságtartással és önmagunk beoltatásával, de mindezt azért, hogy néhány hónap múlva felszabadulhassunk és végre bátran megölelhessük egymást, ne kelljen félnünk egymástól, ne legyen szükség távolságtatásra, visszatérhessünk közösségeinkbe, és érezhessük, hogy összetartunk. Fischer Iván reményt keltő beszédében jó kedvet és közösséget kívánt Magyarországnak 2021-re.

Az RTL egyébként egy másik „közszolgálati” tartalommal is készült. Egy videós összeállításban családokat, szülőket kérdezett arról, milyen reményekkel vágnak neki 2021-nek.

Az RTL Klub nem először dönt úgy, hogy politikusi szónoklat helyett egy sokak által kedvelt, különleges ember beszédének biztosít terepet. Tavaly ilyenkor a súlyos betegségből felépülő Kulka János színművész tartott köszöntőt a csatornán.

Akit egyébként érdekelt, az RTL Híradóban betekintést kapott abba is, miről beszélt Áder János köztársasági elnök az állami M1-en. Áder újévi üzenetének lényege az volt, hogy 2021-ben hálásnak kell lennünk a megmentett életekért és azoknak a tanároknak, ápolóknak, akik ilyen nehéz helyzetben is működésben tartják az országot.

További híreket és cikkeket találhat a Media1-en! Iratkozzon fel hírlevelünkre, RSS-csatornánkra, lájkolja, kövesse Facebook-oldalunkat, hogy 2021-ben sem maradjon le tartalmainkról!

Borító: Fischer Iván vezényel az RTL Klubon 2021. január 1-én, 0:00-kor sugárzott különleges Himnuszban
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások