fbpx
Jótékonykodás

Jótékonykodott a Ringier Axel Springer Magyarország és az RTL Magyarország

A két nagy médiavállalat külön-külön pénzadománnyal és médiafelülettel is segítette a rászorulókat.

A két cég külön indított egy-egy jótékonykodási akciót. A Ringier Axel Springer Magyarország Hősök vagytok! címmel indított kampányt, és öt különösen leterhelt kórháznak, közöttük vidéki és fővárosi intézményeknek juttatja el a napokban a médiavállalat azt az anyagi támogatást, amelyet napi- és hetilapjainak bevételéből szánt a COVID-19 szűrés és a vírusfertőzés kezelésének frontvonalában dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak.

A RAS a november végétől december közepéig minden eladott Blikk, Kiskegyed, Blikk Nők, Vasárnapi Blikk, Tvr-Hét és további három műsorújság árából 10-10 forintot szánt a kiadó adományozási célra, és az így összegyűjtött 4 millió forintos összeget egyenlő tételekre osztva felajánlotta a pécsi és ajkai kórház, a budapesti Szent László és a Szent István kórház, valamint az egri Markhot Ferenc kórház alapítványainak.

Ami az RTL Magyarországot illeti, ők az Ökumenikus Segélyszervezettel közös adománygyűjtésével eddig 56 millió forintot gyűjtöttek össze a Fókusz Plusz december 19-i különkiadása segítségével. A pénzt a tévétársaság hasonlóan az előző évekhez, idén is 10 millió forintos támogatással egészítette ki.

Az összefogás eredményeként, közel 66 millió forintnyi adomány gyűlt össze az RTL Magyarország és az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtésében. Az idei adománygyűjtési akció során beérkezett adományok összesítése folyamatosan zajlik. A segélyszervezet adatai alapján a Fókusz Plusz támogatásával eddig több mint 200 ezer telefonhívás érkezett a 1353-as adományvonalra, ehhez adódnak hozzá az online felületen érkező felajánlások.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Pexels
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások