fbpx
A Telenor egyik bázisállomása a Balatonnál

Hárman licitálhatnak mobilfrekvenciáért

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a 900 MHz-es, valamint az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságai tárgyában kiírt eljárás kapcsán tett bejelentést.

A 900 MHz-es, valamint az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságai tárgyában kiírt árverési eljárásban csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverési nyilvántartásba vette a Magyar Telekomot, a Telenort és a Vodafone Magyarországot.

Az eljárás a hírközlési hatóság közlése szerint licitálással folytatódhat, várhatóan 2021 elején.

A frekvenciasávok árverésére november 10-én a már említett három mobilszolgáltató nyújtott be jelentkezést. (A DIGI eleve nem tudott elindulni a pályázaton, bármennyire is szeretett volna, a pályázati kiírás feltételei közé olyan szempontok kerültek, amelynek a cég nem tudott megfelelni. Mindez komoly fejlövést jelent a DIGI szempontjából.)

Az NMHH az alaki  (formai) érvényességi vizsgálat eredménye alapján döntött úgy ma, december 17-én, hogy mindhárom jelentkezőt árverési nyilvántartásba veszi.

Az „éles” licitálást egy próbaárverés előzi majd meg, amelyekre várhatóan a jövő év elején kerülhet sor. Az NMHH az árverést követően tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, hogy melyik szolgáltató, milyen áron, mennyi frekvenciát szerzett.

A 900 és 1800 MHz-es frekvenciákon jelenleg is szolgáltatást nyújtó mobilszolgáltatók most értékesítendő frekvenciahasználati jogosultsága 2022. április 7-én és 8-án jár le. Az értékesítésen szerzett jogosultságok ettől az időponttól számított tizenöt évig, 2037. április 9-ig lesznek érvényesek, és egyszer öt évvel meghosszabbíthatók.

További friss hírek találhatók a Media1-en!

Borító: A Telenor egyik bázisállomása a Balatonnál. Fotó: Telenor sajtószoba / Media1-archív
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások