fbpx
Póré László

A Pécsi Kommunikációs Központ vezetőjeként tér vissza a médiába a Mészáros Lőrincék által elbocsátott kiadóvezető, aki kolbászárusként dolgozott a kirúgása után

A korábban nyolc megyei lapot is igazgató Póré László hosszú kihagyás után tér vissza a média világába, ahonnan azután kényszerült távozni, hogy Mészáros Lőrincék 2016-ban elbocsátották a Dunántúli Napló éléről.

Póré László, a Dunántúli Napló volt kiadóvezetője és egykori főszerkesztője lett a Pécsi Kommunikációs Központ új vezetője – írja a pecsma.hu, melynek kiadója a Pécsi Kommunikációs Központ.

Póré László a Dunántúli Naplót kiadó cégnél korábban nemcsak a lap kiadóvezetője volt, hanem összesen nyolc megyei lap regionális igazgatója is. Azután bocsátották el a Naplótól 2016 decemberében, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelőből lett milliárdos, Orbán Viktor barátja megszerezte egy időre a ma már a KESMA-hoz tartozó Mediaworks Hungary Zrt-t.

Ezt követően Póré László kolbászt árult egy parkolóban, majd a biztosítási szférában helyezkedett el. Az éles váltásról úgy nyilatkozott annak idején a Szabad Pécsnek, hogy az elbocsátása után döntenie kellett, merre induljon tovább. Ha a média területén akart volna maradni, akkor csak Budapest jöhetett volna szóba, de a család pécsi életét nem akarta felszámolni. Ezért döntött a kolbászozó megnyitása mellett Pécsett.

A Pécsi Kommunikációs Központ élére történő kinevezését Péterffy Attila, Pécs polgármestere közleményében jelentette be. Az új vezetővel szembeni elvárásairól azt írta,

„A jelentős kiadóvezetői tapasztalattal rendelkező, marketing végzettségű szakembertől a cég vezetésében piaci szemléletet, a cég működtetésében pedig költséghatékonyságot és növekvő árbevételt várok el.”

A polgármester hozzátette, ígéretéhez hűen az önkormányzat kommunikációs központjának vezetőjét pályázaton választották ki. Péterffy közölte: a november első felében meghirdetett pályázatra két jelentkező pályázott. Az ötfős bíráló bizottság mindkét jelölt cégvezetésre vonatkozó szakmai programját meghallgatta, és azokat értékelve hozta meg döntését a jelöltek támogatásáról.

„Póré László feladata lesz, hogy a cégnél az elmúlt egy évben megkezdett szemléletváltást befejezze, ezzel a kommunikációs központ piaci árbevételét növelje. Elvárásom vele szemben, hogy olyan üzleti stratégiát dolgozzon ki és hajtson végre, amellyel a cég működését hatékonyabbá teszi, és a város kommunikációs közfeladatait az önkormányzati támogatás minimalizálása mellett legalább a jelenlegi magas színvonalon lássa el” – folytatta Péterffy Attila.

További hírek találhatók a Media1-en! Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre, követni bennünket a Facebookon és RSS segítségével.

Borító: a Pécsi Kommunikációs Központ által kiadott Pécsma.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások