fbpx
Google Pay fizetés Mastercard terminálnál

Magyarországon is bevezeti a Mastercard a Google Pay fizetést

Magyarországon első körben három szolgáltatónál indul el a kényelmes fizetést lehetővé tevő megoldás.

A Mastercard ma bejelentette, hogy kártyakibocsátó partnereivel együttműködve összesen 10 országban, Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában is elérhetővé teszi a Google Pay fizetési szolgáltatást.

A Google Pay az arra alkalmas Android-eszközzel rendelkező felhasználók számára nyújt biztonságos, gyors és kényelmes vásárlást, legyen szó internetes vásárlásról, vagy a bankkártyák kapcsán is ismert érintésmentes fizetésekről az üzletekben.

A Mastercard a szolgáltatást több kibocsátóval és fintech céggel együttműködve biztosítja, többek között a Banca Transilvania, a Bunq, a CEC Bank, a Curve, az LHV Pank, a Monese, az N26, a Paynetics, a Revolut, a Swedbank, az Unicredit Bank Romania és a Viva Wallet ügyfelei élhetnek a lehetőséggel.

A Google Pay Magyarországon most a Revolut, a Curve, valamint a Monese szolgáltatóknál válik elérhetővé, de a későbbiekben további pénzügyi szolgáltatók csatlakozása is várható.

Érintésmentesen lehet fizetni, akár 15 ezer forint felett is, nagy biztonsággal

A Google Pay szolgáltatás használata során a felhasználók a telefonjukkal fizethetnek bárhol, ahol érintésmentes tranzakciókat fogadnak, legyen szó akár üzletekről, akár tömegközlekedésről. Ehhez pedig sem a Google Payt, sem a mobilbanki alkalmazást nem kell újra és újra megnyitni, és internetkapcsolatra sincs szükség. Anélkül, hogy elő kéne keresniük a pénztárcájukat, a vásárlók az amúgy is kezükben lévő eszközzel fizethetnek. Ehhez a POS terminált sem szükséges használniuk: még a 15 ezer forintos összeghatár felett sem. Elég, ha közvetlenül a fizetés előtt feloldják telefonjukat.

A lehetőséggel az androidos telefonnal rendelkezők úgy tudnak éli, ha a kártyakibocsátó mobilbanki alkalmazásában első alkalommal a használni kívánt Mastercard kártyát kijelölése után a „Hozzáadás a Google Payhez” opciót választják.

A kényelem mellett a Mastercard tokenizációs technológiájának köszönhetően a Mastercard kártya és a Google Pay összekapcsolása további biztonságot is jelent. A Mastercard megoldása úgy védi meg a kártyabirtokos adatait, hogy a fizikai kártyaszámot egy úgynevezett „tokennel”, vagyis egyedi, alternatív kártyaszámmal cseréli fel. Ennek a minden fizetésnél dinamikusan változó komponensnek köszönhetően a tokenizáció biztonságosabbá teszi a tranzakciókat, ezáltal csökkentve a digitális fizetésekkel kapcsolatos visszaéléseket. Tehát amikor a felhasználó a mobilját használja egy tranzakció során, akkor a token, és nem a valódi kártya száma vesz részt a tranzakcióban.

Gauder Milán, Mastercard Europe
Gauder Milán, Mastercard Europe

„A maga kategóriájában ez a legjobb biztonsági megoldás, és ez az egyik legfontosabb oka annak, hogy a vásárlók és a kereskedők egyaránt minket választanak partnerükként”

– mondta el Gauder Milán, a Mastercard európai termék- és innovációs ügyvezető alelnöke.

Gauder Milán elárulta: a világjárvány kitörése óta az érintésmentes tranzakciók aránya közel 80 százalékra ugrott Európa-szerte. A fogyasztók kevesebb készpénzt kezdtek használni, és sokan a biztonságos, érintésmentes, kényelmes és gyors fizetési módot választották. Ez a váltás a kártyatársaság vezetője szerint várhatóan a járvány után is megmarad.

További hírek találhatók a Media1-en! Kövesse a Media1 híreit napi hírlevél, RSS-feed vagy Facebook segítségével!

Borító: Google Pay fizetés Mastercard terminálnál.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások