fbpx
harci járművek Mészáros Lőrinc tavánál

„Fölösleges emiatt a sajtót zaklatniuk” – Hadházy megírta a rendőrségnek, ő fényképezte Mészáros páncélosait

Ez az információ a Magyar Hang cikkében is szerepelt.

„Hivatalos bejelentéssel fordultam a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz. Tájékoztattam őket, hogy én készítettem azokat a fotókat, amelyek miatt kihallgatták a Magyar Hang újságíróját”

– írta pénteken Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Hadházy arra utalt, hogy – ahogyan arról korábban beszámoltunk – nemrég két lap, az Átlátszó és a Magyar Hang újságíróját is kihallgatta a rendőrség, és a Mészáros Lőrinc kormányközeli milliárdos érdekeltségében lévő bicskei birtokán található harcjárművekről készült felvételekről érdeklődtek. Az eljárás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, „tiltott adatszerzés” gyanúja miatt.

Elsőként a Magyar Hang számolt be róla, hogy az egykori horgásztó mellett két páncélozott harcjármű bukkant fel. A cikkhez az amatőr pilóta Hadházy készített légi felvételeket, amikor kisgépével átrepült a Mészáros érdekeltségébe tartozó birtok felett.

„Ez az információ szerepelt a cikkben is, de lehet, hogy elkerülte a nyomozók figyelmét”

– írta pénteken a képviselő, aki szerint teljesen „fölösleges emiatt a sajtót zaklatniuk” a nyomozóknak.

A Magyar Hang cikke után az Átlátszó drónvideót is készített a járművekről, amelyek alapján az egyik eszközt BRDM2-2 típusú kétéltű csapatszállító járműként sikerült azonosítani. A másik harci eszközt az Átlátszó felvételén sem lehetett felismerni, mert le volt takarva egy ponyvával. Horn Gabriellát, a lap szerkesztőjét a  rendőrség arról faggatta, hogy milyen körülmények között írta meg a cikket, és mi volt annak hírértéke. Arról is megkérdezték, hogy ki készítette a cikkben megjelentetett drónfelvételt, és hogy ki engedélyezte az Átlátszónál a cikk publikálását.

Pénteki posztjában Hadházy azzal magyarázta a felvételek készítését és publikálását, hogy egy azonosítatlan (ponyvával letakart) harcjármű a miniszterelnök családi majorságának közvetlen szomszédságában „nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet”, illetve felveti a haditechnikai eszközzel visszaélés gyanúját is. A képviselő arra utalt, hogy a bicskei horgásztó közelében fekszik a hatvanpusztai egykori Habsburg-uradalom, amely ma Orbán Viktor miniszterelnök apjának tulajdona, és ahol jelentős építkezések indultak a közelmúltban – ezekről szintén Hadházy Ákos légifotói alapján értesülhetett a nyilvánosság.

A tiltott adatszerzés a Büntető Törvénykönyv szerint 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett, amelyet az követhet el, aki személyes adat, magántitok, gazdasági titok vagy üzleti titok megismerése céljából más lakását, ingatlanát titokban átkutatja, az ott történteket technikai eszköz alkalmazásával megfigyeli vagy rögzíti, más zárt küldeményét felbontja vagy megszerzi, vagy elektronikus hírközlő hálózaton másnak tárolt vagy továbbított adatot kifürkész.

Kép: Hadházy Ákos/Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások