fbpx
Koltai Lajos

A „személyeskedő hangnem” miatt Koltai Lajos és Novák Emil is kilép a Magyar Operatőrök Társaságából

Koltai Lajos eddig a szervezet elnöke, Novák Emil pedig elnökségi tagja volt.

Kilép a Magyar Operatőrök Társaságából (HSC) Koltai Lajos és Novák Emil – közölték az érintettek az MTI-vel pénteken.

A közlemény szerint „a hazai filmiparban egyre inkább gyűlölködő, vagdalkozó és személyeskedő hangnem a Magyar Operatőrök Társaságának közösségében is megjelent”, mindez pedig ellentétes a szakmai szervezet eddigi törekvéseivel.

„Ebben mi nem kívánunk részt venni, ezért a mai nappal lemondunk az operatőr társasági tagságunkról”

– fogalmaz a közlemény.

Koltai Lajos eddig a szervezet elnöke, Novák Emil pedig elnökségi tagja volt. Korábban a HSC 24 tagja lépett ki tiltakozásul a szervezetből, miután Novák Emilt kinevezték a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) általános rektorhelyettesévé és ezt a HSC etikai bizottsága nem találta aggályosnak.

Más televíziós szakemberek is felálltak az asztaltól az SZFE körüli botrányok miatt: Bárdos András 25 év után hagyta ott az egyetem katedráját, miután bejelentették az intézmény átalakítását.

A Televíziós Újságírók Díjának idei átadóján több szakember, például Till Attila műsorvezető, rendező és Nagy Ervin színművész is kiállt a tüntető egyetemisták mellett.

A zúgolódás ellenére nincs oka panaszra az SZFE kuratóriumi elnöki és a Nemzeti Színház igazgatói posztját is betöltő Vidnyánszky Attilának: ő lesz a haldokló II. Rákóczi Ferencről tervezett, közpénzből megvalósuló sorozat, a Pro Libertate! rendezője. A sorozat fejlesztését az a Sound Manager Kft. végzi, amely az SZFE kurátora, Lajos Tamás érdekeltsége. Lajos Tamás több más cége is támogatást nyert a Nemzeti Filmintézettől, erről bővebben itt olvashat.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások