fbpx
Péterfalvi Attila

Továbbra is Péterfalvi Attila marad a NAIH elnöke

Áder János köztársasági elnök újabb kilenc évre nevezte ki a Péterfalvi Attilát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökének.

A köztársasági elnök a kinevezést szerdán a Sándor-palotában adta át Péterfalvi Attilának. A kilenc évre szóló megbízás január elsejétől lesz érvényes – írja az MTI.

Péterfalvi Attila 1957-ben született, és 1981-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán mint külkereskedelmi szakjogász. Több mint húsz éve oktat, speciális területe a civilisztika, az adatvédelem és az információszabadság.

1986 és 2001 között az Államigazgatási Főiskola, mai nevén Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Karának oktatója volt. Közvetlenül a rendszerváltás előtt pedig megalapította a polgári ügyekkel foglalkozó Péterfalvi és Társa Ügyvédi Irodát.

1991-ben NATO-ösztöndíjjal Torontóban és Washingtonban tanult adatvédelmet. Ezt követően hazatérése után az 1994-es választásokra készülő Fidesz szaktanácsadója volt. 1996-tól 2001 júniusáig az akkori adatvédelmi biztos, Majtényi László tanácsadójaként dolgozott.

2001. december 11-én az Országgyűlés adatvédelmi biztossá választotta, majd 2008. április 1-jétől az Országgyűlési Biztosok Hivatalának vezetője lett.

Schmitt Pál egykori köztársasági elnök 2012. január 1-jei hatállyal nevezte ki a NAIH elnökévé kilenc évre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Péterfalvi Attila nyilatkozik az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások