fbpx
Caféblog

Befejezi Magyarország egyik leglátogatottabb blogszolgáltatója

Nem fogad több blogposztot jövő év elejétől a Centrál Médiacsoporthoz tartozó Caféblog, mely azt követően már csak az addig keletkezett tartalmakat teszi majd elérhetővé.

A jövő év elejétől nem blogszolgáltatóként, hanem lényegében egyszerű tárhelyszolgáltatóként működik tovább a Central Médiacsoport által üzemeltetett Caféblogvette észre elsőként az mmonline.hu a blogszolgáltató oldalán megjelent tájékoztatásból.

„A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta”

– írták ki a szolgáltatás üzemeltetői az oldalra, ahol már közzé is tették a megváltozó új felhasználási feltételeket. Ennek lényege szintén az, hogy az eddig közzétett blogposztok ezután is elérhetők maradnak, de utána lényegében csak megőrzik az eddigi tartalmakat.  Aki tehát továbbra is blogolni akar, jól teszi, ha keres egy másik szolgáltatót magának.

Az eredetileg a Nők Lapja Café (NLC) nevű termékhez kapcsolódóan elindított Caféblog szolgáltatás a havi látogatószámot tekintve Magyarország top3 blogszolgáltatóinak egyike volt. A blogszolgáltatás mintegy 800 blognak adott helyet a legkülönfélébb témákban, például gasztro, divat, szépség, otthon, utazás. A Central Médiacsoport médiaajánlata szerint havonta 1,2 millió felhasználót értek el, és ezzel az ország második legnagyobb látogatottságú blogterének számított.

A DKT/e.gemius adatai alapján hétfőn 61,7 ezer egyedi látogatója volt a felületnek, míg tegnap, október 21-én 54,6 ezer. A médiaajánlat szerinti tájékoztatás szerint korábban naponta átlagosan 66 ezren keresték fel, több mint 110 ezer oldalletöltést generálva.

Szaktársunk rákérdezett a Central Médiacsoportnál, hogy miért döntöttek úgy, hogy megszüntetik a blogszolgáltatást, de nem kaptak választ.

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások