fbpx
Bűvösvölgy Sopron

Újabb vidéki nagyvárosban nyitott médiaértés-oktató központot a médiahatóság

A Sopronban épült központot Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke és Farkas Ciprián, a város polgármestere adta át. Az újonnan megnyílt Bűvösvölgyben a diákok interaktív program keretei között foglalkozhatnak az influenszerek dilemmáival és problémáival.

Budapest és Debrecen után csütörtökön megnyitotta a médiahatóság Magyarország harmadik Bűvösvölgyként ismert médiaértés-oktató központját Sopronban. Az átadás a járványhelyzetre való tekintettel online zajlott – így arról az NMHH közleményben számolt be.

A frissen átadott épületben rendhagyó módon fiataloknak szóló programokkal, foglalkozásokkal és aktív alkotófolyamatokkal készülnek a központ munkatársai. A programok segítségével arra próbálják felhívni az iskolások figyelmét, hogy miként hat rájuk a média, és hogyan válhatnak később tudatos médiafogyasztóvá.

A beruházás teljes költsége egyébként 1,6 milliárd forint volt, amelyet a média- és hírközlési szolgáltatók által befizetett bírságokból fedezett a hatóság.

„Bízom benne, hogy mostantól nem lesz az országban olyan iskola, ami azért nem juthat el a Bűvösvölgybe, mert túl messze van, vagy mert a meghirdetett időpontok percek alatt betelnek. Amit 2014-ben Budapesten elkezdtünk, az most beteljesedett, és a Bűvösvölgy víziója végre az egész országé lehet”

– mondta beszédében Karas Monika, az NMHH elnöke.

A központban a diákok számára rendelkezésre állnak a különböző médiumokban használatos eszközök és modern stúdiók, melyekben a gyerekek filmet, magazincímlapot, rádióműsort, reklámot vagy hírösszeállítást is készíthetnek. Továbbá a diákok olyan témákkal is találkozhatnak mint az internetbiztonság, az adatvédelem, az online zaklatás vagy a megtévesztő tartalmak felismerése.

Interaktív foglakozás a Bűvösvölgy Sopronban.
Interaktív foglakozás a Bűvösvölgy Sopronban. Fotó: NMHH

Az újonnan megnyílt Bűvösvölgy által nyújtott programok között elsőként foglalkozhatnak a diákok az influenszerek dilemmáival, és a képfoglalkozáshoz elsőként itt található fotósarok is, ahol a gyerekek akár egymásról is készíthetnek címlapfotót.

A központ egyébként évi kilencezer látogatót fogad majd.

A Bűvösvölgy központok célcsoportja a 9-16 éves korosztály, vagyis a 3-10. évfolyamok diákjai.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Bűvösvölgy Sopron épülete. Fotó: NMHH
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások