Bűvösvölgy Sopron

Újabb vidéki nagyvárosban nyitott médiaértés-oktató központot a médiahatóság

A Sopronban épült központot Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke és Farkas Ciprián, a város polgármestere adta át. Az újonnan megnyílt Bűvösvölgyben a diákok interaktív program keretei között foglalkozhatnak az influenszerek dilemmáival és problémáival.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Budapest és Debrecen után csütörtökön megnyitotta a médiahatóság Magyarország harmadik Bűvösvölgyként ismert médiaértés-oktató központját Sopronban. Az átadás a járványhelyzetre való tekintettel online zajlott – így arról az NMHH közleményben számolt be.

A frissen átadott épületben rendhagyó módon fiataloknak szóló programokkal, foglalkozásokkal és aktív alkotófolyamatokkal készülnek a központ munkatársai. A programok segítségével arra próbálják felhívni az iskolások figyelmét, hogy miként hat rájuk a média, és hogyan válhatnak később tudatos médiafogyasztóvá.

A beruházás teljes költsége egyébként 1,6 milliárd forint volt, amelyet a média- és hírközlési szolgáltatók által befizetett bírságokból fedezett a hatóság.

„Bízom benne, hogy mostantól nem lesz az országban olyan iskola, ami azért nem juthat el a Bűvösvölgybe, mert túl messze van, vagy mert a meghirdetett időpontok percek alatt betelnek. Amit 2014-ben Budapesten elkezdtünk, az most beteljesedett, és a Bűvösvölgy víziója végre az egész országé lehet”

– mondta beszédében Karas Monika, az NMHH elnöke.

A központban a diákok számára rendelkezésre állnak a különböző médiumokban használatos eszközök és modern stúdiók, melyekben a gyerekek filmet, magazincímlapot, rádióműsort, reklámot vagy hírösszeállítást is készíthetnek. Továbbá a diákok olyan témákkal is találkozhatnak mint az internetbiztonság, az adatvédelem, az online zaklatás vagy a megtévesztő tartalmak felismerése.

Interaktív foglakozás a Bűvösvölgy Sopronban.
Interaktív foglakozás a Bűvösvölgy Sopronban. Fotó: NMHH

Az újonnan megnyílt Bűvösvölgy által nyújtott programok között elsőként foglalkozhatnak a diákok az influenszerek dilemmáival, és a képfoglalkozáshoz elsőként itt található fotósarok is, ahol a gyerekek akár egymásról is készíthetnek címlapfotót.

A központ egyébként évi kilencezer látogatót fogad majd.

A Bűvösvölgy központok célcsoportja a 9-16 éves korosztály, vagyis a 3-10. évfolyamok diákjai.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Bűvösvölgy Sopron épülete. Fotó: NMHH
Szóljon hozzá!