Kovács Zoltán

Elhamarkodottan kiáltott cenzúrát Kovács Zoltán egy kormányközeli Twitter-fiók problémája kapcsán?

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán rögtön „libernyákokat” emlegetve és összeesküvés látszatát keltve azt állította, hogy a Twitter szándékosan letiltotta Magyarország Kormányának Twitter-fiókját, méghozzá épp akkor, amikor megjelent a magyarországi jogállamisági problémákat tartalmazó jelentés. Nem sokkal később azonban a közösségi médiás reagált a kormányszóvivő állításaira, jelentősen más megvilágításba helyezve Kovács szavait.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az MTI hírei közt volt olvasható elsőként tegnap, hogy mindenféle előzetes magyarázat nélkül blokkolták Magyarország Kormányának hivatalos Twitter-fiókját, az @abouthungary-t. A Magyar Távirati Iroda erről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közösségi médiás bejegyzése alapján számolt be, aki ezt írta nagyjából 20 órával ezelőtt a Twitterre és a Facebookra:

„Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország Kormányának hivatalos fiókját, az About Hungary-t a Twitter. Mindez annak tükrében rendkívül érdekes, hogy az Európai Bizottság épp a mai nap fogja publikálni első jogállamisági jelentését. Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok. A szükséges lépéseket megtettük, várjuk a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.”

 

Nem sokkal később azonban a hvg.hu utolérte a Twittert, ahol a vállalat illetékese elmondta, hogy a @abouthungary elnevezésű fiók felfüggesztése egyszerű tévedés volt, így ennek megfelelően a Twitter-csatorna újra elérhetővé vált. A Twitter magyarázatát erősíti, hogy a csatorna mindössze egy órán át volt felfüggesztve, délután fél 1-kor pedig már újra  elérhető volt.

A kormány hivatalos Twitter-fiókjaként bemutatott About Hungary csatornának egyébként szerda dél körül nem túl jelentős, nagyjából 9 ezer követője volt, pedig azt évekkel ezelőtt, 2015-ben hozták létre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Kovács Zoltán nyilatkozik a Hír TV műsorában. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!