fbpx
Kovács Zoltán

Elhamarkodottan kiáltott cenzúrát Kovács Zoltán egy kormányközeli Twitter-fiók problémája kapcsán?

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán rögtön „libernyákokat” emlegetve és összeesküvés látszatát keltve azt állította, hogy a Twitter szándékosan letiltotta Magyarország Kormányának Twitter-fiókját, méghozzá épp akkor, amikor megjelent a magyarországi jogállamisági problémákat tartalmazó jelentés. Nem sokkal később azonban a közösségi médiás reagált a kormányszóvivő állításaira, jelentősen más megvilágításba helyezve Kovács szavait.

Az MTI hírei közt volt olvasható elsőként tegnap, hogy mindenféle előzetes magyarázat nélkül blokkolták Magyarország Kormányának hivatalos Twitter-fiókját, az @abouthungary-t. A Magyar Távirati Iroda erről Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közösségi médiás bejegyzése alapján számolt be, aki ezt írta nagyjából 20 órával ezelőtt a Twitterre és a Facebookra:

„Mindenféle előzetes magyarázat nélkül letiltotta Magyarország Kormányának hivatalos fiókját, az About Hungary-t a Twitter. Mindez annak tükrében rendkívül érdekes, hogy az Európai Bizottság épp a mai nap fogja publikálni első jogállamisági jelentését. Úgy látszik, végérvényesen beköszöntött a szép új világ, amelyben megtörténhet az az abszurd eset, hogy elhallgattatják a techóriások azokat, akik más véleményen vannak, mint a libernyákok. A szükséges lépéseket megtettük, várjuk a Twittertől a hivatalos választ és magyarázatot.”

 

Nem sokkal később azonban a hvg.hu utolérte a Twittert, ahol a vállalat illetékese elmondta, hogy a @abouthungary elnevezésű fiók felfüggesztése egyszerű tévedés volt, így ennek megfelelően a Twitter-csatorna újra elérhetővé vált. A Twitter magyarázatát erősíti, hogy a csatorna mindössze egy órán át volt felfüggesztve, délután fél 1-kor pedig már újra  elérhető volt.

A kormány hivatalos Twitter-fiókjaként bemutatott About Hungary csatornának egyébként szerda dél körül nem túl jelentős, nagyjából 9 ezer követője volt, pedig azt évekkel ezelőtt, 2015-ben hozták létre.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Borítókép: Kovács Zoltán nyilatkozik a Hír TV műsorában. Fotó: YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások