fbpx
mti, magyar távirati iroda

Tartalomstop az MTI-nél a Fekete-Győr András elleni vádemelés kapcsán

Cenzúraként értékeli a DK, hogy a Magyar Távirati Iroda nem engedi közzétenni a közleményét, amelyben szolidaritását fejezi ki a Momentum elnöke ellen indult vádemelés kapcsán.

Megtagadta az MTI ma, kedden Barkóczi Balázs, a DK szóvivőjének „El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!” című közleményének kiadását, amelyben a Demokratikus Koalíció szolidaritását fejezte ki a Momentum elnökével, miután a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt a Momentum több politikusa ellen.

A Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményt a közpénz-finanszírozott állami hírügynökség arra hivatkozva utasította vissza, hogy az nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével. A szöveget a Media1 megkapta a DK pártszóvivőjétől, így azt alább teljes terjedelmében közöljük.

DK: El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!

Vádat emelt Polt Péter, korábbi fideszes képviselő-jelölt, legfőbb ügyész a Momentum több politikusa, például Fekete-Győr András ellen. Az Orbán-rezsim ugyanúgy próbál most lejáratni ellenzéki politikusokat, mint a DK-s Varju Lászlót, akit a köztévében bántalmaztak a biztonsági őrök.

A vád most hivatalos személy elleni erőszak, amely szerintük a 2018-as, a Parlament elé szervezett tüntetéseken valósult meg. Ez az orbáni diktatúra újabb önleleplező megnyilvánulása. A DK követeli az eljárás megszüntetését, kiállunk ellenzéki politikustársaink mellett. Ami most történik, az a szabad véleménynyilvánítás elfojtására tett jogi kísérlet. Az üzenet egyértelmű: a Magyarországot egyre mélyebb válságba sodró Orbán-kormány semmitől nem riad vissza az ellenvélemények megszüntetése érdekében.

DK Sajtóiroda

Fekete-Győr András ellen arra hivatkozva emelt vádat az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak vádjával, mert 2018 decemberében egy játékboltban kapható lila füstszórót dobott két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök könnygázt fújtak a rabszolgatörvényként emlegetett törvényváltoztatás elleni tiltakozók közé. Mai sajtótájékoztatóján a vád alá vont pártelnök azt állította, nem akart és nem is ártott ezzel a rendőröknek.

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások