mti, magyar távirati iroda

Tartalomstop az MTI-nél a Fekete-Győr András elleni vádemelés kapcsán

Cenzúraként értékeli a DK, hogy a Magyar Távirati Iroda nem engedi közzétenni a közleményét, amelyben szolidaritását fejezi ki a Momentum elnöke ellen indult vádemelés kapcsán.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Megtagadta az MTI ma, kedden Barkóczi Balázs, a DK szóvivőjének „El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!” című közleményének kiadását, amelyben a Demokratikus Koalíció szolidaritását fejezte ki a Momentum elnökével, miután a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt a Momentum több politikusa ellen.

A Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményt a közpénz-finanszírozott állami hírügynökség arra hivatkozva utasította vissza, hogy az nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével. A szöveget a Media1 megkapta a DK pártszóvivőjétől, így azt alább teljes terjedelmében közöljük.

DK: El a kezekkel Fekete-Győr Andrástól!

Vádat emelt Polt Péter, korábbi fideszes képviselő-jelölt, legfőbb ügyész a Momentum több politikusa, például Fekete-Győr András ellen. Az Orbán-rezsim ugyanúgy próbál most lejáratni ellenzéki politikusokat, mint a DK-s Varju Lászlót, akit a köztévében bántalmaztak a biztonsági őrök.

A vád most hivatalos személy elleni erőszak, amely szerintük a 2018-as, a Parlament elé szervezett tüntetéseken valósult meg. Ez az orbáni diktatúra újabb önleleplező megnyilvánulása. A DK követeli az eljárás megszüntetését, kiállunk ellenzéki politikustársaink mellett. Ami most történik, az a szabad véleménynyilvánítás elfojtására tett jogi kísérlet. Az üzenet egyértelmű: a Magyarországot egyre mélyebb válságba sodró Orbán-kormány semmitől nem riad vissza az ellenvélemények megszüntetése érdekében.

DK Sajtóiroda

Fekete-Győr András ellen arra hivatkozva emelt vádat az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak vádjával, mert 2018 decemberében egy játékboltban kapható lila füstszórót dobott két rendőrsorfal közé, miután a rendőrök könnygázt fújtak a rabszolgatörvényként emlegetett törvényváltoztatás elleni tiltakozók közé. Mai sajtótájékoztatóján a vád alá vont pártelnök azt állította, nem akart és nem is ártott ezzel a rendőröknek.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!