fbpx
Klubrádió hirdetés

A Klubrádió minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesz, hogy megakadályozza a jogfosztást

Szerintük inkább a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

Bekövetkezett az, amire józan ésszel számítani nem lehetett, ám meglepődni rajta ugyancsak nem lehet – kezdi péntek délutáni közleményét a Klubrádió. Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re.

A Klubrádió ezt közleményében úgy kommentálja:

„A Médiatanács nevű egypárti politikai szervezet úgy határozott, hogy ismét kísérletet tesz Magyarország utolsó jelentős kormánykritikus és független rádiójának elnémítására. Ehhez a frekvencia szerződés jogszerű meghosszabbításának a jogszerűtlen elutasítását választották eszközként. Hivatkozásuk a sorozatos törvénysértésre nem állja meg a helyét, hiszen a Klubrádió 19 éves működése során sohasem bírságolták meg számottevő összeggel. A rádió és a hatóság kapcsolatára inkább a Médiatanács sokszoros törvénysértése a jellemző, amit jogerős bírósági ítéletek sorozata támaszt alá.”

Kiemelik: a Klubrádiónak több százezer hallgatója van, közülük sokan egyetértenek a gondolkodásmódjával, mások meg nem, és ez így is van rendjén. A Médiatanács akciója a műsor hallgatóinak tömegét sújtja. Hozzáteszik: tettük súlyos merénylet a sajtószabadság, a média sokszínűsége ellen, élő cáfolata a létező demokráciáról szóló kormány-nyilatkozatoknak.

„A Klubrádiót, más kritikus médiumokkal együtt a kormány és csatlósai kiszorították a kommunikációs piacról, ám a közönsége oly fontosnak ítélte meg a működését, hogy hazánkban példátlan módon adományokkal, egy évtized alatt másfél milliárd forintnyi támogatással biztosította a rádió fennmaradását. A frekvencia megvonása a civil társadalom elleni támadás is!”

– fogalmaznak. Szerintük a hatalom lépése „jogellenes, erkölcstelen, ugyanakkor intellektuális mélypont, végtelen ostobaság is”, ezzel a döntéssel a kormány elveszti az utolsó hivatkozási pontot a hazai médiaszabadságról.

„A döntés visszavonása nemcsak a Klubrádió sokszázezres hallgatóságának a követelése, hanem még a kormánynak is alapvető érdeke – lenne. A rádió közönsége, munkatársai és vezetői minden jogi és nem jogi eszközt igénybe vesznek a jogfosztás megakadályozása érdekében!”

Időközben reagált a médiahatóság a Media1 kérdésére, konkrétan milyen jogsértésekre hivatkozva fosztja meg a Klubrádiót a frekvenciájától. Ide kattintva található a rádió bírságainak listája és Stock Richárd vezérigazgató ezzel kapcsolatos reakciója is.

Kiemelt fotó: Ladányi András/Media1
Szóljon hozzá!