fbpx
Az NMHH új épülete

Letették az NMHH új, 17,7 milliárd forintos épületének alapkövét

Az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: tumblr
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: skype
Megosztás itt: email

A jövőnket a múltunkra és a jelenünkre kell alapozni – hangsúlyozta Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke azon a csütörtöki ünnepségen, amelyen letették az NMHH budapesti új komplex műszaki épületének alapkövét. Ahogyan korábban mi is beszámoltunk róla, az EMC mérőlabor és szerverközpont építésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt nyílt eljárást a Grabarics Építőipari Kft. nyerte.

Az MTI beszámolója szerint a 2022 tavaszára elkészülő 17,7 milliárd forintos beruházásról szólva az NMHH elnöke kiemelte: az új épületszárnyban olyan tevékenységeket folytatnak majd, amelyeket két évtizede végeznek szűkös helyen, eközben pedig lehetőség nyílik arra is, hogy nemzetközi színvonalú technológiával szereljék fel a hírközlési hatóság mérőbázisát.

Olyan labort álmodtak meg, amely elég tágas és modern ahhoz, hogy a jövő önvezető autóit mérjék, vizsgálják, és ezzel az egész régióban egyedülálló szolgáltatást nyújtsanak – hozott az utóbbira példát Karas Monika.

Hozzáette: a három földalatti és öt föld feletti szintből álló innovatív, többfunkciós épületben hosszú távon biztosíthatják nemzetközi színvonalon a hatóság számára szükséges informatikai hátteret.

Az NMHH elnöke megemlítette: az új szárnyban a nagy kapacitású számítógépes adatközpont mellett Európa-szerte egyedülálló mérőkamra, több laboratórium, számos iroda és egy konferenciaközpont is helyet kap. Karas Monika kiemelte: olyan épület alapkövét tették most le, amely „arculatában és energetikai megoldásaiban is illik a hatósághoz”, környezetbarát és hatékony megoldásokat vonultatva fel.

Vékony Péter, a projekt vezető építésze az eseményen azt emelte ki, hogy minőségi anyagok felhasználásával a 21. századi követelményeknek megfelelő tudásközpontot építenek, többéves tervezés eredményeként.

Az eseményen elhangzott, hogy a Visegrádi utcai telephelyen most 7500 négyzetméteren működik az NMHH műszaki épülete, amely a beruházással 13 200 négyzetméterre bővül.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!