Az NMHH új épületszárnyára kiírt tervpályázat nyertesének látványterve

16 milliárdért építkezik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

A régi infrastruktúra elöregedett, a technológiai fejlődésekkel azonban lépést kell tartani, ezért van szükség az új épületkomplexumra, magyarázta az NMHH a jelentős összegű beruházást, melynek építtetőjét is kiválasztották már, és rövid időn belül indulhatnak a munkálatok.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az EMC mérőlabor és szerverközpont építésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kiírt nyílt eljárást a Grabarics Építőipari Kft. nyerte, amely nettó 15,9 milliárd forintért építheti meg a komplexumot – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben közzétett eredménytájékoztató alapján az Átlátszón. A szerződést a kft.-vel április végén alá is írták, így hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok.

A beruházásra összesen három cég adott be ajánlatot: a Grabarics mellett a Strabag és az EB Hungary Invest.

Az Átlátszó felidézte, hogy az NMHH még 2016-ban kezdte terveztetni az új épületet „a 20 éves infrastruktúra elöregedése okán”.

A média- és hírközlési hatóság szerint az építendő új laboratórium, valamint az irodai helyiségekből kialakított szerverszobák korszerű és biztonságos kiváltása „a további felelős, a technológiai változásokkal lépést tartó és nagy adattárolási kapacitást igényelő hírközlés-felügyeleti és frekvenciagazdálkodási döntés-előkészítő tevékenység” egyik lépése.

A kormányzati beruházásokkal kapcsolatban mindig jól értesült Magyar Építők így írt a projektről:

„A Narnia-projekt volumenét jól érzékelteti a mesebeli névválasztás: a három föld alatti és az öt felszín feletti szinttel bíró új épületrészben az irodák, a tárgyalók és a mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd.”

A lap úgy tudja, hogy már a tervezés során fontos szempont volt a zöld szemlélet, ezért az új komplexumba nem vezetik be a gázt, és a fűtést hőcserélő technológiával oldják meg. Az épületben tetőkertek is lesznek, a zajterhelést pedig a háromszintes mélygarázzsal „szüntetik meg”.

Az NMHH egyik irodájának bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1utcai
Az NMHH Visegrádi u. 106. alatt található meglévő épületének bejárata. Fotó: Ladányi András / Media1

A beruházás május végén megkezdődik a Budapest XIII. kerületi  Visegrádi utca 106. szám alatt, a kivitelezés a tervek szerint két évig tart majd. A terveket a Nirmana Építésziroda Kft. készítette, a Grabarics a kivitelező lesz.

Az 1993-ban alapított, 213 főt foglalkoztató Grabarics Kft. 2018-ban 19,7 milliárd éves forgalmat bonyolított, és számos nagy beruházást nyert el az elmúlt években. Ők építhetik például a szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt nettó 8,5 milliárd forintért, továbbá a gödöllői versenyuszodát és az ötcsillagos Grand Hotel Tokaj exkluzív szállodát is.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Az NMHH új épületszárnyára kiírt tervpályázat nyertesének látványterve. Forrás: nirmana.hu.

Szóljon hozzá!

Bakos Lívia, a HírTv munkatársa, még az Echo TV weboldalán

A HírTV stábja másodjára is kivonult a 24.hu újságírónőjének magánlakása elé, be is mondták a lakcímét és csengetéssel zavarták meg a kisgyermekes család nyugalmát

Folytatja a Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő 24.hu újságírónőjéről, Kovács Angel Mariannáról szóló, az újságíró lakcímét is közzétevő lejáratósorozatát a fideszes médiaholding. A HírTV (Bakos Lívia közreműködésével) ma délután többfős stábjával hívatlanul újra kivonult a 24.hu újságírójának magánlakása elé, majd ott immáron csengetéssel is megzavarták a 24.hu kisgyermekes újságírónőjének és családjának nyugalmát. Felhívtuk a HírTV munkatársát, mit szólna hozzá, ha őt is a magánlakásán zargatná egy tévéstáb és bemondanák adásban a lakcímét. Egy jogász eközben azt mondja, a műsorban elhangzottak miatt az újságírónak érdemes lenne személyiségi jogi pert indítania, azt is elmondta, miért.