Ujhelyi István

Ujhelyi kezdeményezi, hogy az EU anyagilag is támogassa a független médiát

Az MSZP-s politikus szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Az MTI szerint Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője azt kezdeményezte, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban címzett költségvetési források álljanak rendelkezésre a független tényfeltáró média támogatására.

Ujhelyi István pénteki online sajtótájékoztatóján közölte: kezdeményezéséről tájékoztatta a német soros elnökséget, az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság vezetőit is.

Arról beszélt: jelenleg 11 uniós pályázat támogatja a „kormányzati bődületes agymosáskampányoktól” független médiát, hangsúlyozva, hogy ezek az orgánumok a szabad tájékoztatás és az információszabadság fontos eszközei.

Kevés a forrás és „még mindig nem érti az európai intézményrendszer, hogy az európai demokrácia, a mi uniónk, a békénk, a stabilitásunk függ attól”, hogy eljutnak-e a valódi információk az egyes európai lakosokhoz – érvelt a szocialista párti politikus.

Az EP-képviselő szerint Magyarország csak egy lépésre áll attól, hogy a kormány rátegye a kezét minden hazai médiumra, így próbálva megakadályozni a tőle független, a valóságot híven tükröző anyagok megjelenését.

Kiemelt fotó: Ujhelyi István/Facebook-oldala

Szóljon hozzá!