fbpx
Pablo Morrugares Parraguirre

Testőrével együtt öltek meg egy mexikói újságírót

Pablo Morrugares már a negyedik meggyilkolt újságíró idén Mexikóban.

Újabb újságíró gyilkosság történt Mexikóban vasárnap hajnalban: testőrével együtt ismeretlenek agyonlőtték Pablo Morrugarest Iguala városában egy étteremben – adta hírül a helyi hatóság közleménye alapján az MTI.

A gyilkosság helyszínén készült videó:

Az idén már a negyedik újságíróval végeztek Mexikóban. Morrugares a PM Noticias honlapnak dolgozott. Négy éve már megkíséreltek ellene egy merényletet, ám azt túlélte. Hogy miért végeztek vele – a rendőrség közlése szerint – egyelőre nem tudni.

Statisztikák alapján Mexikó a világ egyik legrosszabbikának számít az ismertté vált újságíró gyilkosságok terén. Ahogyan korábban megírtuk, a drogkartelleket leleplező mexikói oknyomozó újságíró, Anabel Hernández kapta meg tavaly a Deutsche Welle rangos díját, a nemzetközi szólásszabadság díjat (Freedom of Speech Award), ő az első nő, aki átvehette az elismerést.

Hernández hosszú ideje ádáz küzdelmet folytat a kormányzati korrupció ellen, ennek része többek között az a cikksorozat is, mely a Mexikó mellett a világ számos országát behálózó drogkartellről szólt. Az újságíró köszönőbeszédében elmondta: úgy érzi, a díj valójában nem neki szól, hanem annak a 125 újságírónak, akiket az elmúlt évtizedben meggyilkoltak Mexikóban.

További hírek találhatók a Media1-en!

Kiemelt fotó: PM Noticias/Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások