Pablo Morrugares Parraguirre

Testőrével együtt öltek meg egy mexikói újságírót

Pablo Morrugares már a negyedik meggyilkolt újságíró idén Mexikóban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Újabb újságíró gyilkosság történt Mexikóban vasárnap hajnalban: testőrével együtt ismeretlenek agyonlőtték Pablo Morrugarest Iguala városában egy étteremben – adta hírül a helyi hatóság közleménye alapján az MTI.

A gyilkosság helyszínén készült videó:

Az idén már a negyedik újságíróval végeztek Mexikóban. Morrugares a PM Noticias honlapnak dolgozott. Négy éve már megkíséreltek ellene egy merényletet, ám azt túlélte. Hogy miért végeztek vele – a rendőrség közlése szerint – egyelőre nem tudni.

Statisztikák alapján Mexikó a világ egyik legrosszabbikának számít az ismertté vált újságíró gyilkosságok terén. Ahogyan korábban megírtuk, a drogkartelleket leleplező mexikói oknyomozó újságíró, Anabel Hernández kapta meg tavaly a Deutsche Welle rangos díját, a nemzetközi szólásszabadság díjat (Freedom of Speech Award), ő az első nő, aki átvehette az elismerést.

Hernández hosszú ideje ádáz küzdelmet folytat a kormányzati korrupció ellen, ennek része többek között az a cikksorozat is, mely a Mexikó mellett a világ számos országát behálózó drogkartellről szólt. Az újságíró köszönőbeszédében elmondta: úgy érzi, a díj valójában nem neki szól, hanem annak a 125 újságírónak, akiket az elmúlt évtizedben meggyilkoltak Mexikóban.

További hírek találhatók a Media1-en!

Kiemelt fotó: PM Noticias/Facebook
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!