fbpx
index.hu

Index-ügy: Röpiratban ismertette a Fidesz az Európai Néppártnak, mi történt a kormánypárt teóriája szerint az Index.hu-val

A Politicohoz került egy olyan röpirat, amelyben a Fidesz a saját narratíváját ismerteti az Európai Néppárttal azzal kapcsolatban, mi történt az Index.hu körül.

A Politicóhoz került egy magyarázó röpirat (information sheet), melyben a Fidesz valamiféle magyarázatot igyekszik adni európai uniós pártcsaládja, az Európai Néppárt előtt az Index.hu-val történtek kapcsán.

A Fidesz magyarázata szerint a magyar ellenzék próbálja hamisan úgy beállítani a történteket, mintha a kormány politikai beavatkozása vezetett volna az Index főszerkesztőjének leváltásához és ennek nyomán több mint 80 újságíró múlt heti felmondásához – írja a 444 a Politico nyomán.

„Ezek az események egy magáncég üzleti döntéseinek az eredményei, a magyar kormány ilyen ügyeket pedig semmilyen módon nem kíván kommentálni”

– írja a Fidesz.

A Fidesz közölte, hogy a főszerkesztő, Dull Szabolcs kirúgása pusztán azért történt, mert Dull üzleti titkot adott ki egy konkurens hírportálnak, ami miatt a főnöke bizalmát elvesztette vele szemben.

„A magáncégek szabadon működhetnek Magyarországon, a kormány nem avatkozik be a belügyeikbe. Az Index.hu esetében egy belső vita alakult ki a portál jövőbeli működéséről, ami belső menedzsmenti döntésekhez vezetett. A főszerkesztő elbocsájtása a cég belügye, a magyar kormánynak nincs köze hozzá” – magyarázza a Fidesz. . Hozzátéve, „az ellenzék a kormány elleni támadásra használja az eseményeket, de mint korábban oly sokszor, most is teljesen alaptalanul kiáltja „a demokrácia végét”.”

A Fidesz ezután közölte, hogy „a gyanúsítgatásnak és a hisztériának ez a legutóbbi hulláma kísértetiesen hasonlít a koronavírus-járvány alatti rosszindulatú álhírhadjáratukra, amikor azt terjesztették a magyar kormányról, hogy a felhatalmazási törvénnyel felfüggesztette a parlament munkáját”, miközben az a vészhelyzet alatt mindvégig ülésezett.

A Fidesz szerint az ellenzék megnyilvánulásai Index-ügyben azt mutatják, mennyire „elkeseredetten” kutatnak érvek után, hogy a magyar kormányt a jogállam ellenségének mutassák.

Kedden a nemzeti konzultáció eredményeiről sajtótájékoztatót tartó Dömötör Csaba államtitkár kapott kérdéseket a 444-től az Indexnél történtekkel kapcsolatban. Így neki is volt lehetősége az ellenzék szerepét taglalni, és egy DK és Momentum közötti belharc eredményének beállítani a portál szerkesztőségének szétrobbantását.

(via Politico, 444)

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások