Az Index stábjának bejelentése.

Index-ügy: Az EU fellépését szorgalmazza az Európai Újságíró Szövetség

Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) közleményében elismerően szólt a legnagyobb magyar hírportál mellett kiálló pénteki tömegdemonstrációról és felszólította Európa vezetőit, hogy védjék meg a média szabadságát Magyarországon. Jelezték: nagyon büszkék a távozó indexesekre.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Mogens Blicher Bjerregård, az EFJ (European Federation of Journalists) elnöke közleményében hangsúlyozta: többé nem fér kétség ahhoz, hogy Magyarországon nem biztosítják az alapjogokat, és a média sokszínűségének lebontásával az állampolgárok egyre kevésbé férnek hozzá a független és ellenőrzött információkhoz.

„Az EFJ maradéktalanul szolidáris az Index dolgozóival. Büszkék vagyunk arra, ahogy reagáltak. Felszólítjuk az Európai Uniót és a tagállamokat, hogy indítsanak vizsgálatot a magyarországi médiaviszonyok, a tulajdonosi struktúra és a pluralizmus leépítése miatt. Itt az ideje a tetteknek!”

– tette hozzá Ricardo Gutiérrez, az EFJ főtitkára – idézi a muosz.hu, a múlt héten már ugyancsak megszólaló Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) honlapja az EFJ közleményét.

Múlt héten egyébként az Európai Bizottság alelnöke is közleményben fejezte ki aggodalmát a magyarországi médiaszabadság és az Index kapcsán.

További hírek találhatók a Media1-en.

A Media1 RSS-csatornájára ITT lehet feliratkozni, míg napi hírlevelére ITT. Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 fenntartásához ITT járulhat hozzá tetszőleges összeggel.

Borító: Az Index távozó stábja bejelenti, hogy felmond. Fotó: Bődey János / Index
Szóljon hozzá!