fbpx
Az Index stábjának bejelentése.

Index-ügy: Az EU fellépését szorgalmazza az Európai Újságíró Szövetség

Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) közleményében elismerően szólt a legnagyobb magyar hírportál mellett kiálló pénteki tömegdemonstrációról és felszólította Európa vezetőit, hogy védjék meg a média szabadságát Magyarországon. Jelezték: nagyon büszkék a távozó indexesekre.

Mogens Blicher Bjerregård, az EFJ (European Federation of Journalists) elnöke közleményében hangsúlyozta: többé nem fér kétség ahhoz, hogy Magyarországon nem biztosítják az alapjogokat, és a média sokszínűségének lebontásával az állampolgárok egyre kevésbé férnek hozzá a független és ellenőrzött információkhoz.

„Az EFJ maradéktalanul szolidáris az Index dolgozóival. Büszkék vagyunk arra, ahogy reagáltak. Felszólítjuk az Európai Uniót és a tagállamokat, hogy indítsanak vizsgálatot a magyarországi médiaviszonyok, a tulajdonosi struktúra és a pluralizmus leépítése miatt. Itt az ideje a tetteknek!”

– tette hozzá Ricardo Gutiérrez, az EFJ főtitkára – idézi a muosz.hu, a múlt héten már ugyancsak megszólaló Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) honlapja az EFJ közleményét.

Múlt héten egyébként az Európai Bizottság alelnöke is közleményben fejezte ki aggodalmát a magyarországi médiaszabadság és az Index kapcsán.

További hírek találhatók a Media1-en.

A Media1 RSS-csatornájára ITT lehet feliratkozni, míg napi hírlevelére ITT. Facebook-oldalunk ITT található. A Media1 fenntartásához ITT járulhat hozzá tetszőleges összeggel.

Borító: Az Index távozó stábja bejelenti, hogy felmond. Fotó: Bődey János / Index
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások