fbpx
Peter Sabo, az Aktuality.sk munkatársa.

Töltényt találtak Peter Sabo, a két éve meggyilkolt Ján Kuciak szlovák újságíró oknyomozó kollégájának postaládájában

A megfenyegetett Peter Sabo, az Aktuality.sk hírportál egyik oknyomozó újságírója több más ügy mellett a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kocner nagyvállalkozó ügyének irataival is foglalkozik. Peter Sabo azután kezdett a lapnál dolgozni, hogy megölték 2018 tavaszán Ján Kuciak tényfeltáró újságírót és menyasszonyát.

Peter Sabo, aki Ján Kuciak tényfeltáró újságíró és menyasszonya 2018 tavaszán történt meggyilkolása után helyezkedett el az Aktuality.sk-nál, csütörtökön találta a lőszert postaládájában.

„Peter Sabo a többi között a szeredi (Sered) kábítószer-alvilágról, Gál Gábor volt igazságügyi miniszterrel kapcsolatos ügyekről, dél-szlovákiai áfa-csalókról, mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos csalásokról írt, elemezte az úgynevezett Kocner-könyvtárat (a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Marián Kocner nagyvállalkozó ügyének iratait), emellett olyan ügyekről is cikkezik, amelyek a mohi atomerőmű építésével függenek össze”

írta Peter Bárdy, az Aktuality.sk főszerkesztője pénteken.

A 2018-ban történt Kuciak-gyilkosság, és a Kuciak által feltárt korrupciós ügyek súlyos belpolitikai válságot váltottak ki Szlovákiában (lásd erről ITT).

Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeznek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)
Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírona meggyilkolása után még hónapokkal is gyertyákkal emlékeztek Pozsonyban. Fotó: Szalay Dániel, Media1 (a mobiltelefonos felvétel 2018.12.30-án készült)

Az MTI/TASR beszámolója szerint Robert Mikulec szlovák belügyminiszter felháborodással reagált pénteken arra, hogy töltényt találtak az Aktuality.sk hírportál egyik oknyomozó újságírójának postaládájában.

„Teljességgel elfogadhatatlan az ilyen primitív megfélemlítés. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy Ján Kuciak áldozata ne váljon értelmetlenné, de legfőképpen, hogy egy ilyen tragédia ne fordulhasson elő többé” – jelentette ki Mikulec.

Milan Lucansky szlovák országos rendőrfőkapitány közölte, hogy a rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket az ügyben.

Borító: Peter Sabo, a megfenyegetett újságíró. Fotó: Branislav Wáclav / Aktuality.sk
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások