fbpx
A Jókor című kormányzati magazin bejelentése

Jókor címmel új kormányzati propaganda-magazin indul nyugdíjasoknak

A több mint 2 milliós példányszámú új lappal az Orbán-kormány a nyugdíjasokat igyekszik közvetlenül megszólítani. A 16 oldalas magazin első számában rögtön Orbán Viktor köszönti az idősebbeket.

A Magyar Államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelent meg Jókor címmel a hivatalos megfogalmazás szerint egy új tájékoztató kiadvány. A színes lap célcsoportját a nyugdíjasok képezik, és mostantól minden negyedévben kinyomtatják 2 millió 130 ezer példányban.

A 16 oldalas lap első számának elkészültét Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott és Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára jelentette be egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az MTI erről szóló tudósítása szerint a Jókorban az idősek egyebek mellett egészségügyi kérdésekről, a nagyszülői gyedről, vagy a Nők 40 programról is olvashatnak. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a lapot az Idősek Tanácsa kezdeményezésére indították el. Nyitrai Zsolt szavai szerint a szervezet egy olyan hiteles tájékoztatókiadvány megjelentetését szorgalmazta, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak.

Jókor című magazin
Jókor című magazin

Novák Katalin elmondta, hogy a nyugdíjasok a negyedéves magazinból „közvetlenül, hiteles forrásból kapnak tájékoztatást minden őket érintő kérdésről”. Az államtitkár azt mondta, hogy a koronavírus-járvány idején voltak, akik visszaéltek az idősek kiszolgáltatott helyzetével, és nem mindenhonnan kaptak hiteles tájékoztatást.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke elmondta, hogy a lapot a Magyar Posta közreműködésével juttatják el az időseknek. A MÁK-elnök reményét fejezte ki, hogy az újságot az idősek megelégedéssel fogadják.

Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, azért javasolták az új újság kiadását, mert sokszor téves információk jelentek meg az időseket érintő ügyekben

Bár a sajtótájékoztatón tájékoztató magazinként jellemezték a Jókort, annak propagandisztikus jellegét erősíti, hogy a kiosztott 16 oldalas színes magazin első számában Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a nyugdíjasokat.

A lapban egyébként Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal és férjével, Feledy Péter újságíróval, valamint Farkas Bertalan űrutazóval is olvasható interjú, de a borítón látjuk Szandit és Trokán Pétert is. A lapban keresztrejtvény és receptek is találhatók.

MTI nyomán Media1

További hírek találhatók a Media1-en.

Borító. Novák Katalin államtitkár bemutatja a Jókor című új lapot. Fotó: Novák Katalin Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások