fényképezőgép

10 milliárdos kormányzati mentőöv a norvég médiának

Azoknak segítenek, akiknek a bevétele jelentősen visszaesett a koronavírus miatt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

300 millió norvég koronás, azaz közel 10 milliárd forintos segélycsomagot juttat a norvég kormány a médiának a koronavírus miatt – írja az IFJ (Nemzetközi Újságírószövetség) híre alapján a 24.hu.

A norvég újságíró-szövetség üdvözölte a mentőcsomagot, de jelezték, az összeg szerintük kevés lesz ahhoz, hogy sértetlenül megússza az iparág, és csökkenhet a média sokszínűsége.

A támogatási összeggel nagyjából a norvég médiacégek becsült veszteségének 60 százalékát fedezik. A segélyből azok a médiacégek részesedhetnek, amelyeknek a bevételei legalább 20 százalékkal csökkennek március 1-je és június 15-e között. A nem országos lefedettségű médiumoknál 15 százalékban határozták meg a küszöböt.

A mentőcsomagnak szintén része, hogy a digitális médiacégek áfamentességet kapnak.

Borító: Unsplash

Szóljon hozzá!

Első világháborús katonák

Több mint tízezer első világháborús és régi erdélyi képet tett közzé az Országos Széchényi Könyvtár a trianoni békeszerződés évfordulójára

A trianoni békeszerződés százéves évfordulójára időzítve Fotótér néven új ingyenes tartalomszolgáltatást indított tegnap az Országos Széchényi Könyvtár, mely Trianonnal kapcsolatos értékes képadatbázist tesz elérhetővé bárki számára. A fotók nagy része a katonák mindennapjait ábrázolja, így láthatók a tábori élet mozzanatai, a frontra és a frontok közötti vonulások, a táborok létesítése és a harcok.

Somossy Barbara; Forró Bence; Rátonyi Krisztina; Fodor Imre, a Balatoni Nyár műsorvezetői

Új műsorvezetőkkel tér vissza a Balatoni Nyár

Június 15-én indul a megújuló Balatoni Nyár című magazinműsor, mely délelőttönként várja majd a nézőket a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Bejelentették a műsorvezetőket és a többi részletet.