fbpx
Szakszon Imre, a TV2 külsős operatőre

Elhunyt a TV2 Tények külsős operatőre

Szakszon Imre 66 éves volt, egy COVID-19-es szárnyon feküdt az egyik kórházban, ahol tesztet csináltattak vele, de mire az egyébként negatív eredménye megérkezett, elhunyt.

Egy nyíregyházi kórház COVID-19 szárnyán elhunyt szerdán Szakszon Imre, a TV2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külsős operatőre – írta meg a frissmedia.hu és a zonaporkolt.com.

Az információt a Media1 érdeklődésére a TV2 Média Csoport sajtóosztályán is megerősítették: azt mondták, valóban dolgozott nekik Szakszon Imre operatőrként és az értesülés a halála kapcsán sajnos igaz.

A frissmedia.hu beszámolója szerint a 66 évesen elhunyt operatőr halála előtt nem sokkal még telefonon beszélt az ismerőseivel, és többeknek is arra panaszkodott, hogy hideg van a kórteremben és még nincs nővérhívója sem.

„Nagy sas, ezt írd meg! Ez nem maradhat titokban. Fázom, úgy érzem, hogy lázas vagyok, nem jön senki, hiába kiabálok” – ezek voltak az utolsó szavai az operatőrnek a telefonban, aki a hírek szerint egyedül feküdt az egész COVID-19 szárnyon.

Az operatőr azt is elmondta korábban, hogy bár levették tőle a koronavírus teszthez a mintát, de ennek eredménye csak több nap múlva várható, mire Szakszon Imre ismerőse még vissza is kérdezett, ez hogy lehet, hiszen Nyíregyháza kapott egy mecénástól két 70 milliós forintos COVID-19 betegség tesztelésére is alkalmas műszert, ami 2,5 óra alatt elvileg kimutatja a SASR-CoV-2 vírus fertőzöttséget.

Tegnap reggel 6:30-kor még panaszkodott, majd 7:30-kor újra beszélt egy ismerősével, miközben köhögött és továbbra is fázott. 8 óra 30 perckor azonban már nem vette fel a telefont, mivel addigra elhunyt. Úgy tudni, a koronavírus-tesztje egyébként negatív lett.

A nekrológjában így emlékeznek az operatőrre:

„A megye összes települését ismerte, fáradhatatlanul ment a hír után. Egy-egy téma feldolgozása emberek ezreit mozdította meg, mindenkin próbált segíteni. Sokat dolgoztunk együtt. Közösen számoltunk be jóról, rosszról.

Na mi van nagy sas – merthogy így nevezett -, ma min dolgozol? Megyek az ukrán határhoz, jössz? Ott találkozunk! Imre óramű pontossággal ott is volt. Elővette a kamerát és forgott a film, megörökítve emberi sorsokat, küzdelmeket, tragédiákat. Sok esetben segítségre szoruló elesetteken segített az analóg életet digitalizálva. Fáradhatatlan volt. A hivatása volt az élete. Ősszel ment nyugdíjba, akkor megkérdeztem tőle: lerakod a kamerát?

»Nem, ebből a szakmából csak kihalni lehet… « – felelte”.

A TV2 Tényeknek is dolgozó operatőr több mint 1000 riportot rögzített.

Frissítés 18:51

Néhány perce a szomorú hírről a Tények is beszámolt.

Borító: Szakszon Imre / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások