Szakszon Imre, a TV2 külsős operatőre

Elhunyt a TV2 Tények külsős operatőre

Szakszon Imre 66 éves volt, egy COVID-19-es szárnyon feküdt az egyik kórházban, ahol tesztet csináltattak vele, de mire az egyébként negatív eredménye megérkezett, elhunyt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Egy nyíregyházi kórház COVID-19 szárnyán elhunyt szerdán Szakszon Imre, a TV2 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külsős operatőre – írta meg a frissmedia.hu és a zonaporkolt.com.

Az információt a Media1 érdeklődésére a TV2 Média Csoport sajtóosztályán is megerősítették: azt mondták, valóban dolgozott nekik Szakszon Imre operatőrként és az értesülés a halála kapcsán sajnos igaz.

A frissmedia.hu beszámolója szerint a 66 évesen elhunyt operatőr halála előtt nem sokkal még telefonon beszélt az ismerőseivel, és többeknek is arra panaszkodott, hogy hideg van a kórteremben és még nincs nővérhívója sem.

„Nagy sas, ezt írd meg! Ez nem maradhat titokban. Fázom, úgy érzem, hogy lázas vagyok, nem jön senki, hiába kiabálok” – ezek voltak az utolsó szavai az operatőrnek a telefonban, aki a hírek szerint egyedül feküdt az egész COVID-19 szárnyon.

Az operatőr azt is elmondta korábban, hogy bár levették tőle a koronavírus teszthez a mintát, de ennek eredménye csak több nap múlva várható, mire Szakszon Imre ismerőse még vissza is kérdezett, ez hogy lehet, hiszen Nyíregyháza kapott egy mecénástól két 70 milliós forintos COVID-19 betegség tesztelésére is alkalmas műszert, ami 2,5 óra alatt elvileg kimutatja a SASR-CoV-2 vírus fertőzöttséget.

Tegnap reggel 6:30-kor még panaszkodott, majd 7:30-kor újra beszélt egy ismerősével, miközben köhögött és továbbra is fázott. 8 óra 30 perckor azonban már nem vette fel a telefont, mivel addigra elhunyt. Úgy tudni, a koronavírus-tesztje egyébként negatív lett.

A nekrológjában így emlékeznek az operatőrre:

„A megye összes települését ismerte, fáradhatatlanul ment a hír után. Egy-egy téma feldolgozása emberek ezreit mozdította meg, mindenkin próbált segíteni. Sokat dolgoztunk együtt. Közösen számoltunk be jóról, rosszról.

Na mi van nagy sas – merthogy így nevezett -, ma min dolgozol? Megyek az ukrán határhoz, jössz? Ott találkozunk! Imre óramű pontossággal ott is volt. Elővette a kamerát és forgott a film, megörökítve emberi sorsokat, küzdelmeket, tragédiákat. Sok esetben segítségre szoruló elesetteken segített az analóg életet digitalizálva. Fáradhatatlan volt. A hivatása volt az élete. Ősszel ment nyugdíjba, akkor megkérdeztem tőle: lerakod a kamerát?

»Nem, ebből a szakmából csak kihalni lehet… « – felelte”.

A TV2 Tényeknek is dolgozó operatőr több mint 1000 riportot rögzített.

Frissítés 18:51

Néhány perce a szomorú hírről a Tények is beszámolt.

Borító: Szakszon Imre / Facebook

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!