Csermely Ákos, a Media Hungary főszervezője korábban, a konferenciája megnyitásakor

Eldőlt, mi lesz az idei Media Hungary-val

Bár a júniusra áthelyezett új időpontban sem tarthatja meg a médiakonferenciát a főszervező Siófokon, az interneten megteszi, és reménykedik egy őszi személyes találkozásban.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Csermely Ákos, a Media Hungary főszervezője a Media1 érdeklődésére néhány héttel ezelőtt, április közepén még csak annyit tudott nyilatkozni, hogy bárhogy is alakul a járványügyi helyzet, június közepén, az eredetileg kitűzött tavaszi időponthoz képest közel egy hónappal később mindenképp megszervezi a 25. Media Hungary konferenciát, már csak az nem mindegy, hogy offline vagy online (előbbiben reménykedett), de mindkét eshetőségre felkészült.

Most, a hosszú hétvége során a főszervező a Facebookon tette közzé, hogy mostanra eldőlt ez ügyben minden, „elszállt az az icipici remény is”, hogy ahogy 1996 óta minden évben, úgy is idén tavasszal sor kerülhessen a személyes találkozóra legalább a június 10-11-re kitolt pótnapokon. Végül az előzetesen kilátásba helyezett változatnak megfelelően online konferenciára kerül sor ebben az időpontban, és reménykedik a Media Hungary főszervezője egy újabb, november 24-25-i személyes időpont megvalósíthatóságában. Addig ezenkívül minden héten csütörtökön 15 órakor interneten tartanak webes előadásokat Reboot Hungary néven meghívott előadók segítségével, ahogyan már az elmúlt hetekben is tették.

A kormány április 30-án jelentette be, hogy augusztus közepéig a koronavírus miatt hozott országos veszélyhelyzeti korlátozások miatt biztosan nem kerülhet sor 500 főnél nagyobb rendezvényekre Magyarországon. Később ezt úgy pontosították, hogy 500 főnél kisebb rendezvényekre sem kerülhet sor. A kormány döntése alapján idén elmarad a Sziget, a VOLT és a Sound Fesztivál is, de ez történik például a Fezen fesztivállal és a Könyvhéttel, valamint számos más eseménnyel is.

További hírek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Csermely Ákos, a Media Hungary főszervezője korábban, a konferenciája megnyitásakor

Szóljon hozzá!

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Marjan Sarec szlovén kormányfő kezet fog a hivatalos tárgyalásuk után tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án.

Erősödnek Szlovéniában az Orbán Viktorhoz közeli, a TV2-t is tulajdonló nagyvállalkozóval kapcsolatos aggályok a Planet TV felvásárlása kapcsán, eközben csúszik az ügylet jóváhagyása

A legfrissebb hírek szerint a szlovén állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije Felügyelőbizottságának tagjai nem hagyták jóvá csütörtökön azt a döntést, amelynek alapján a TV2 tulajdonosa veheti meg a Planet TV-t. A szlovén sajtóban eközben erősödőben vannak azok a hangok, hogy mit is akarnak Orbán Viktor köreibe tartozó személyek a szlovén médiával, illetve beszámolnak arról is, hogy Magyarországon állami hirdetésekkel tömték ki a veszteséges TV2-t.

A Magyar Parlament

A tiltakozás ellenére elfogadták a kata szigorítását: rosszul járnak az újságírók, a weblaptulajdonosok, a fuvarosok, az ügyvédek és sokan mások

A pénteken elfogadott jogszabályi rendelkezés alapján jövőre, ha egy katás vállalkozás egy év alatt 3 millió forintnál magasabb összegű bevételre tesz szert ugyanazon üzleti partnerétől, akkor azt extrém mértékű, 40 százalékos büntetőadóval sújtják a kata fix összegén felül. Megszűnik továbbá a kettős katázás lehetősége és sor más, a vállalkozók szempontjából rendkívül előnytelen változás is jön, miközben kivételezni fognak az állam beszállítóival. A változások nagyon kedvezőtlenül érintik a média szektort is.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke

Az Index.hu Zrt. elnöke pontosítást kért a 444-től, és azt, hogy „ne működjön közre az Index szétverésében”

Bodolai László a 444-hez és a Media1-hez is eljuttatott jegyzőkönyvi részlettel igazolva látja, hogy szerinte nem igaz, amit tegnap a 444 írt az Index.hu Zrt. kapcsán. Az Index elnöke több kört is futott már a 444.hu-nál, először a szerzőnél, majd a főszerkesztőnél és a 444-et működtető Magyar Jeti Zrt. vezérigazgatónál is, hogy pontosítsák az írást, illetve ahogy Bodolai fogalmazott, „ne működjön közre az Index szétverésében”. Bodolai azonban állítja: nem kapott választ. Ezt a 444 munkatársa is megerősítette a Media1 érdeklődésére, de azt is elmondta, miért.

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!