BFC

A tomboló koronavírus világjárvány ellenére újra ÉLŐ sportközvetítést láthatunk

Újbóli első élő sportközvetítésére készül a Sport1 tévécsatorna. Egy olyan ország sportgálájára kapcsolnak, ahol kitört ugyan a világjárvány, mégsem voltak hajlandók leállítani a tömegrendezvényeket.
Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

A koronavírus világjárvány miatt meglehetősen hosszú ideje, már mintegy egy hónapja nincsenek élő sportműsorok a különböző hazai sportcsatornákon. (Jelentősen csökkent is emiatt a sportcsatornák iránti érdeklődés a Nielsen Közönségmérés adatai alapján.)

Épp ezért számít érdekes fejleménynek, hogy hosszú szünet után április 17-én, azaz holnap 18:15-től ismét élő sportközvetítést láthatnak majd a magyar tévénézők az egyik sportcsatornán. Ekkor rendezik meg ugyanis az egyébként világjárvány által szintén érintett, a tömegrendezvényeket mégsem betiltó Fehéroroszországban, Minszkben az egyik rangos MMA-gálát, amelyet a Sport1 élőben közvetít.

A Sport1TV weboldalán lévő felhívás szerint a BFC50 elnevezésű gála nemzetközi programjában több súlycsoport küzdelmei szerepelnek, így félnehézsúlyú és pehelysúlyú ütközeteket is láthatnak a nézők, a főmeccs pedig a váltósúlyú Makszim Pugacsev és Valerij Daskevics címmérkőzése lesz.

A BFC Fehéroroszország és Kelet-Európa egyik vezető MMA-promótere. Az évek során olyan nevek küzdöttek az eseményein mint Habib Nurmagomedov, Andrej Arlovszkij, Alekszej Kugyin vagy épp Artyom Damkovszkij.

A gála kommentátora Engyel István lesz.

A WHO napokkal ezelőtt felszólította Fehéroroszországot, hogy tiltsa be a tömegrendezvényeket, de hiába

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) április 11-én arra szólította fel Fehéroroszországot, hogy tiltsa be a tömegrendezvényeket, korlátozzák a személyes kontaktusokat és készüljenek a legrosszabbra. Erre a felszólításra azután került sor, hogy az ország vezetése korábban vodkás és szaunás védekezést tanácsolt a COVID-19 vírus ellen. Ez a taktika a híradások szerint nem igazán jött be mint védekezési módszer. (Szakemberek is megkérdőjelezik e taktikák hatékonyságát.) Az MTI tegnapi híre szerint

Fehéroroszországban egy nap alatt 447-tel nőtt az ismert koronavírus-fertőzöttek száma, és elérte szerdára a 3728-at. A hivatalos adatok szerint 86 páciensnek lélegeztetőgépre van szüksége, 36, krónikus betegségekben szenvedő fertőzött elhunyt.

A minszki egészségügyi tárca adatai szerint eddig több mint 76 ezer koronavírus-tesztet végeztek el, a vizsgálatokat 24 laboratóriumban végzik. Az országban jelenleg úgy készülnek, hogy a járvány ellenére megtartják a május 9-i győzelem napi ünnepségeket is.

Ismétlések a sportcsatornákon

A Sport1 és a Sport2 a járvány miatt kialakult helyzetben egyébként manapság a 2019-es NFL-szezont ismétli (először engedte meg az NFL, hogy megismételjék egy korábbi szezon meccseit) és a 2019-20-as szezon legfontosabb eseményeit, de archív klasszikus Bundesliga- és NBA-meccseket is sugároznak a sportcsatornák. Ezen felül tematikus műsorblokkokat és az ESPN „30 for 30” dokusorozat epizódjait is megnézhetik a nőzők.

A Sport TV kommentátorai, műsorvezetői, szerkesztői maguk is kiválasztják a 2019-2020-as szezon legemlékezetesebb pillanatait, és ezt az Euroapály című műsorban meg is indokolják.

További hírek olvashatók a Media1.hu-n!

Szóljon hozzá!